Flits schrijft  
     
 
Juli&augustus 2015

Hoi,
......eindelijk Vakantie!
Voor de knutselaars onder ons:maak mooie foto's voor je vakantiedobbelsteen. In september hoor je daar meer over. Milenka is in India geweest en zal over haar bouwkunde-studeertijd op deze site vertellen. Plonsplezier en avontuur gewenst. Zonzoete zalige zilte zomer!


p.s: 1 september gaan we weer verder in Rotterdam.

 

kalm kamperen

Ben jij een rustzoeker & wil jij je tentje opzetten in het Franse boerenland, tussen konijnen en roofvogels? Hang jij graag in een hangmat en maak je met plezier je eigen eten? Mag een rode kater jou kopjes geven terwijl je thee zet? Wil je gele pruimen rapen en zes soorten sla zien groeien? Wil je schilderen en dwars door weilanden lopen? Zin in grote objecten maken of minidingen? Sla je haringen in de grond van Frankrijk. Klik hier voor info.


We reizen zes jaar terug in de tijd en zien in deel 5 van de miniserie Hallo Heelal mensen op de maan: Rosalie, Valentijn, Laura en Anna doen aan moonwalking en moontalking, Anna in het Engels en Alexandra spreekt Russisch. Maandansen hoort ook bij hun missie.
Sciencefictionliefhebbers opgelet! Het verhaal uit het boek The Hitchhiker's Guide to the Galaxy van Douglas Adams is via Youtube in zes episodes te bekijken. Klik hier
Hallo Heelal

Weten jullie het nog? Wat hebben jullie je best gedaan.
Vanaf 14 oktober 2014 is bijna elke maand een nieuw deel te zien. De opnames komen uit 2009.
Deel 5 Steps on the Moon wordt deze nazomer gepubliceerd op Youtube.
Met: Anna, Alexandra, Laura, Valentijn en Rosalie.

In oktober 2015 het laatste deel over leven elders in de kosmos.
 
Schot schrijft...
...Over een kat in een krantennest in Schiedam. Meegenomen in een oude schoenenmand maakte de kleine kennis met de grote wereld buiten.
Een jonge dame liep met haar peuterkat door Delft. Het is beginjarentachtig:de kopjes dansten op tafel bij de mensen die langs het spoor woonden. Een trein passeerde.
Lees Delfts blauwe dagen
 
Nieuwe muziek
Vakantie gezongen en gespeeld door Madelief
Jaja en Dipsey van Nick

Hé ouwe jongens door Sophia en Liza
Emmelotte en Zee zingen een Medley
Cliplezen
Hallo Heelal,
(5)Steps on the Moon
deze nazomer te zien op YouTube
Edwin maakte een minifilm over de koningspad.


Lekker gek !

Hoe normaal ben jij?


Kunst maken in Rotterdam 4 maart -  2 sept 2015


De kleren van de kiezer
Lees hier hoe naaktheid de mens opnieuw laat kijken. De kleren van de keizer veranderen in
de kleren van de kiezer. Ilja Pfeijffer is de eerste schrijver in deze serie. Kies zelf, anders doen zij het voor jou.

Harry Mulisch, is de derde. Hij laat de lezer tot in het oneindige nadenken. In de ontdekking van de hemel staat bijvoorbeeld: Wat heeft geen binnenkant, maar wel een buitenkant? Zonder kleren kan je buitenkant een huid vol letters zijn. De binnenkant kan je lezen.

 
Krantenman komt er an
1 april 2015 Rotterdam Een derde krantenmens zal van papier en bamboe gemaakt worden.  Bamboebotten zijn stevig en licht. De spieren zacht van de natte lijm en lieve woordjes. Een lentevlinder vliegt door de lucht. Door alle elektrische krachten om ons heen knisperde en kraakte het krantenpapier de laatste jaren onophoudelijk in ons atelier op zolder. Kranten sloegen wild om zich heen. Bang dat ze waren om door internet opgeslokt te worden en voor altijd te verdwijnen. Op een dag was het stil en zij stonden daar: Pop Page Pi en Europi Anne en dan komt er dus ook nog een man.
 
Pittige Pittenpad in de (s)maak.
Een schild vol energierijke natuurlijke zaken.
Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Geen grenspad, maar een liefdespad op liefdespad.'Hé, ze hebben hun schilden afgedaan, twee naaktpadden doen privédingen.' Niet digitaal zichtbaar. Hun schilden kan je links onder deze pagina bekijken.


Kunstwerk van de maand

Mathyas maakte van hout een minipingpongspel met scorebord. Anastasia is aan zet.
                                                  Meer Lekker Gek?   Klik hier

MUZIEKLUISTEREN
K1nderR@dio
Jaja
Kookkasteel

Duck Diary

Hink Stap Sprong
konijn Pally
Fabian de kat


10nerTuner
TACKLE
Art in my Phone
Missing
Ik ben vrij

I.F.O.

Charleville-Mezières
Muskito

CornwallTIENERPLEZIEREN
Liefdespadden
Delfts blauwe dagen (8)

Rollen

8 juli 2015
Buiten gleed een zachte voorjaarsbries als een zachte hand van een gedroomde minnaar langs de wang van Tina.
'Betsy Perk reed uiteindelijk op een ezel, zonder zadel, over de landpaden in Limburg,' zei Roos.

'Een ezel? Bedoel je een muildier?'
'Ja dieren zie je vaak bij schrijvers, de één heeft een hond, de ander een kat en Betsy een ezel.'
'Vertel eens meer over die vrouw. Wat deed ze?
'Ze was een denker, eentje uit een best wel goed milieu. Haar broers gingen studeren, maar zij mocht dat niet. In haar tijd, ik spreek over uh 1855 of zoiets, in die tijd studeerden vrouwen niet. Die waren goed voor het baren en hielden zich bezig met huishoudelijke taken. Betsy wilde meer. Nadat haar vader stierf en brood op de planken moest komen wilde ze met schrijven haar centjes verdienen. Ze stond aan de vooravond van de vrouwenemancipatie. Wat ik tot nu toe over haar gelezen heb zegt niet veel goeds over hoe ze met haar medemensen omging. Waar zij kwam ging het mis, ontstonden ruzies en begonnen mensen boze dingen te zeggen.
Ja veranderingen worden nooit zomaar van de één op de andere dag geaccepteerd. Ze begon met een vrouwenblad, een vrouwenexpositie in het gemeentehuis van Delft en met boekenschrijven. Dat laatste was denk ik het beste voor haar. Ze kreeg veel tegenwerking en weinig erkenning en ja uiteindelijk reed ze op haar ezel door Limburg. Hoe meer ik over haar lees, hoe onbegrijpelijker haar handelen wordt.'
'Dat ze uit haar oude rol stapte was een feit, maar haar nieuwe rol kreeg weinig omarming.'
'Ze wenste zich gewoon niet te conformeren aan wat men van haar verwachtte, ze haatte maniertjes.' zei Hannes met een serieus gezicht. Daarin is nog steeds niet veel veranderd. Bijna iedereen past zich aan, aan een denkbeeldige rol die alleen maar in de hoofden van mensen leeft. Dat wat je wil zien zie je.'
Nadat Hannes die woorden had uitgesproken liep hij op zijn handen verder. Roos en Tina krompen ineen van het lachen. Op het moment dat Hannes zijn donkerblauwe suede schoenen had uitgeschopt en als handschoenen probeerde aan te trekken kwamen de twee meiden niet meer bij. Ze rolden over de straat van de pret. Hannes was een geboren circusartiest:superlenig en met een gezicht die binnen een tel van uitdrukking veranderde. Met tranen in hun ogen strekten de dames uiteindelijk hun ruggen. Hannes keerde weer om en
Mickey sliep als een gekrulde eekhoorn in zijn mand.
Ze waren een straat verder nu en het leek op het huis waar Hannes en Roos tijdelijk woonden, maar de deur had rechts een ouderwetse bel en een donkergroen naambordje met vier namen geschreven op insteekkaartjes in vakjes geduwd.
Tina trok aan de bel,...

wordt vervolgd,...


1
Lees over meer blauw op straat   klik hier.
Delft anno 2015
atelierliza@gmail.com
mobile +31611607393
maandpagina van juli&augustus 2015 / Liza Schot van Gelderen
©2007-2020 Atelier Liza
K.v.K.24485315 R'dam