www.atelierliza.nl
home
April 2017

Hoi,
Vliegen is niet alleen voor sterren op het doek.
De meisjes Démmy en Anna uit Rotterdam maakten hun eigen éénhoorn. Zie ze zweven boven de straatstenen.
Wil jij ook de lucht in? Kom dan op woensdagmiddag op zolder in Ommoord met je handen werken. Tekenen, schilderen, zagen, boren, spijkeren, katten kleien. Klik hier en zie wat  op het programma staat. Je kan altijd een proefles gratis volgen.

De plasticsoep schildpad zal groen laten
groeien. Binnenkort meer.


De Groene Amsterdammer:
Een  grote-mensenblad voor denkers en zich-afvragers.
lees meer door hier te klikken.

 

                   Made in Europa op NPO

    Kijk kijk kijk
kijk kijk kijk   luister


Ga mee met Dimitri Verhulst en beleef dat wat verder gaat dan vooroordelen over punk, rebellie en zotte zaken zonder format. Natuurlijk Jacques Brel, natuurlijk word je een 0(nul) zodra je gereduceerd wordt tot een nummer en natuurlijk ontstaat daar de (zachtaardige) rebel de bubbel uit. Wie denken kan, komt altijd in opstand. Dat hoeft niet met geweld, laat dat duidelijk zijn. Ruggesteuntjes zijn als boekensteuntjes. Je kan zonder, maar met.... staat alles veel stabieler. Het boek de Toverberg van Thomas Mann is een aanrader voor je boekenlijst.Mish Mash Cash
Banken van de wereld
doen mee in de clip Mish Mash Cash die maar niet af wil komen. VPRO-s tegenlicht geldscheppers liet het 27 november j. l. zien. Waar komen die centen toch vandaan? Waar blijven ze circuleren? Wie lachen zich dikke tonnen in de rondte?

Klik hier Albert d' albinobig, die 28 oktober een verfbad nam
 
BOeKeN / LiedjeS  / InterVieW
Hier lees je een interview met Madelief
. Ze vertelt over haar favoriete boek Madelief. Neem je mooiste boek mee naar muziekles en laten we daar een song van maken?
Boekenliedje
Sophia vertelt en zingt over de Theasisters in Parijs.
Klik
hier
Delfts blauwe dagen (14)

Wie ben jij?

Sprak daar iemand over de hoogste stad van Europa, komt het bij de laatste aflevering van Made in Europe ter sprake. De Toverberg van Thomas Mann speelt zich af in Davos. Toeval?

 

Nieuwe muziek
Groeiende Groente

Guadiana met Lizzy (16)
May
Boys

Waar is Naura? met Sophia (9)en Jessy(9)

De song: de Thea-sisters klik hier

 

Cliplezen

De spaarvarkentjes zijn met hun schuddenbuikjes niet weg te denken uit de clip die momenteel in de maak is. Wat rinkelt daar nou toch? Lizzy, Thomas, Anna (en misschien jij ook wel) hebben hun rol gekozen.On The Road

Zie hoe achtjarigen het doen


Kunst maken in Rotterdam 2016


De kleren van de kiezer
Viola's reizen wordt momenteel door mij in een nieuw jasje geschreven. Zonder zolen de wereld in. Was het in 1987 een theatervoorstelling voor kinderen. Momenteel maak ik er een nieuw verhaal van voor alle leeftijden. Hier kan je het begin lezen.
Ik hoor graag wat je er van vindt.
2017 wordt het jaar van sprookjes en bijzondere vertellingen.  De kleren van de kiezer zullen goudstof doen opwaaien...,

 
Krantenman komt er an
30 mei 2016 Rotterdam Een derde krantenlichaam is van papier gemaakt.  De botten zijn van bamboe en daardoor stevig en licht. De spieren zacht van de natte lijm en lieve woordjes. Een wintervlinder vliegt door de lucht. Door alle elektrische krachten om ons heen knisperde het krantenpapier de laatste jaren onophoudelijk in ons atelier op zolder. Kranten sloegen wild om zich heen. Bang dat ze waren om door internet opgeslokt te worden en voor altijd te verdwijnen. Op een dag was het stil en zij stonden daar: Pop Page Pi en Europi Anne en in 2017 is erook nog een man. Zijn naam:Karel. Ze zijn in het noorden van Frankrijk in het echt te zien.
 

LINKs&(K)LIKs
ANNA:  www.fluens.weebly.com
XIAO: www.xiao-expositie.simpsite.nl
PIEM:http://www.piemwirtz.com/
BEELDEN KIJKEN IN ROTTERDAM
   http://www.bkor.nl/
trailer: ALPHABET
http://www.literatuurmuseum.nl
www. goedeboekjes.nl


Foto van de maand

Op Valentijn's dag hing deze groene parkiet onderste boven aan een tak van de berk in onze achtertuin. Hij was van plan een duikvlucht te maken naar de mand met doppinda's. Een tel later had-ie er al eentje in zijn snavel en vloog meteen weg.
Pittige Pittenpad in de (s)maak.
Een schild vol energierijke natuurlijke zaken.
Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Geen grenspad, maar een liefdespad op liefdespad.'Hé, ze hebben hun schilden afgedaan, twee naaktpadden doen privédingen.' Niet digitaal zichtbaar. Hun schilden kan je links bekijken.


De plastic soepschildpad doet zich al maanden te goed aan flessen, doppen, zakjes, pasjes, nepdrollen en duizenddingenvoorwerpen zonder namen. Benieuwd? Op zolder in Ommoord staat-ie te dromen over ons consumtie paradepaardje in het paradijs van overvloed.
Flits schrijft
 
  
    Ni haoRoodsnavel

14-02-2017 Rotterdam
Vandaag Valentijn's dag. Tijd voor een presentje.

Het begon met doppinda's. Ze deed een handvol in het vogelmandje, dat aan de berk hangt in onze achtertuin. Mijn verzorgster eet het liefst dat wat vogels ook eten. Ik lag net weer lekker op haar schoot. Ze las met een stralend gezicht de column van Arnon Grunberg, die op 14 februari over oordelen en sterven gaat.

'Ja, dat is waar.' zei ze. Daarom zijn vooroordelen zo zwaar te dragen voor mensen die leven willen delen en openstaan voor anderen en dagelijks veranderen. Wie een vooroordeel velt over een andere doodt de levende op slag doordat een oordeel iemand vastzet, stilzet, kapotslaat. Het stuk van Arnon ging over oordelen over personages.
Het vrouwtje zei:' Er zijn ook mensen die zich enorm boos maken om personages. Om verzinsels,

Het heeft allemaal met bewustzijn en reflectie(=achteraf over situaties nadenken) te maken, met actief willen communiceren en met mensen die, net als veel dieren, van moment in moment leven en hun mauwmuilen, snerpsnavels meteen openen zodra een ander in de buurt komt. Verdraagzaamheid, daar heeft het ook mee te maken.

De oplossing zit in tekenen, ja gewoon zelf kijken en op een papier schetsen wat je zelf ziet. Niet dat tekenen wat je denkt dat je ziet of zoals een afbeelding in een boekje zegt hoe het moet. Zelf kijken.

Er vlogen grote vogels in de boom. Eksters met lange staarten en ze maakten schreeuwende geluiden naar elkaar. Opeens was daar die mooie sierlijke stille groene parkiet. Mijn vrouwtje begon met haar mensbekkie te trillen en mauwgeluiden te maken, zoals ik vroeger altijd deed zodra ik een vogel zag. Ze rende naar de camera, die ergens boven lag en wisselde beneden meteen van lens. Zie het resultaat linksboven. De roodsnavel hangt onderste boven. Wie de wereld zo ziet krijgt een cadeautje. Probeer het maar.
llen(ik ni

...        ..   .
(V)Lees meer Flits (k)lik hier

.
maandpagina april 2017  
©Copyright2017 Atelier Liza