7 Bijna thuis?

Diep in de lange gangen van internet zeilde een prachtig schip met rondslingerende apen op weg naar @orange en avontuur. Wisten jullie trouwens al dat het teken @ er veel eerder was dan internet? Een meneer, Ray Tomlinson, heeft het apenstaartje aangetikt om te gaan gebruiken voor een internetadres. Wil je meer lezen ga naar www.onzetaal.nl en zoek naar apenstaartje. Onze staartdiertjes sliepen in de vreemdste houdingen en zullen pas wakker worden als ze op het adres van Orange landen.
Danique was ondertussen aan het bellen bij de woning van haar juf. Helaas dat was nou jammer. Niemand scheen thuis te zijn. Toch zag ze binnen dieren bewegen. Even dacht ze dat het haar apen waren, maar natuurlijk niet. De katten van dit huis waren aan het spelen met elkaar. Danique moest geduld hebben nu. Ze wilde dolgraag weten hoe het met haar digidiertjes zou gaan?

Juf Liza kwam pas heel laat die avond thuis. Danique had een briefje in de bus gedaan met de mededeling: Heb mailtje met apen en schip gestuurd. Kijk snel of ze er nog zijn. Groetjes Danique.
Binnen een minuut was haar juf achter de computer en binnen een paar tellen zal, zullen................@pen apen@pen@pen@pen en nog eens @pen te zien zijn. Wat veel. Waar is hun schip?
Daar van links naar rechts zweeft het vaartuig. De beesten lijken geheel verward en juf Liza tikt ze aan met de muis en maakt duidelijk met tikjes dat ze beter in hun schip kunnen klimmen. Wonderlijk genoeg begrijpen de dieren haar code en binnen vijf minuten is de bemanning aan boord. Juf Liza wil het schip op zee hebben en bedenkt dat ze met het computer- programma Photoshop het vaartuig met de diertjes in een aangenaam plaatje kan zetten.

wordt vervolgd op 8 januari 2008

bladzijde 1 2 3 4 5 6 7 8

© 2007 - 2008 Atelier Liza................disclaimer