6 Slapende apen

......Een schip zweefde voorbij en geronk was te horen. Niet van de motor van het vaartuig, maar van slapende apen die hard sneurkten. "Danique ! "riep de moeder van het meisje, "Kom je beneden? We gaan ontbijten!" Lieve lezertjes jullie zijn misschien vergeten dat het in ons verhaal nog steeds kerstochtend was. De eerste of tweede? Dat doet er niet toe. Ons hoofdpersoontje was ook in slaap gevallen en opent nu haar grote ogen. Ze ziet een schip voorbij gaan. Een schip op haar computer vaart rakelings voorbij de slapende sneurkende apen. De computer staat nog steeds op Google en zo te zien is het daar heerlijk vertoeven. Ook voor slapende wezens.. Nu Danique haar kamer zal verlaten moet ze razendsnel iets bedenken. Ze zet haar computer gewoon op de slaapstand en na het kerstontbijt zal ze een betere oplossing weten.
Na een heerlijke maaltijd met haar ouders en twee broers heeft het meisje een prima oplossing bedacht. Ze zendt de apen en het schip naar haar juf uit de straat. Die lijkt altijd voor alles een oplossing te hebben. Het e-mailadres is makkelijk.
Lizaschot@orange.nl Danique knipt de apen weg uit Google en verhuist ze naar de bijlage in haar mailtje naar haar juf. Het zeilschip gaat natuurlijk ook mee. Dat is de woning van de apen en dat 'huis' bedoelde die aap op de vorige bladzijde. Terwijl iedereen aan een huis op de grond dacht. Hoe zal ze de bijlage noemen? ............Verzinnen jullie maar mee en als je een goede naam weet stuur het dan op naar juf Liza.

wordt vervolgd op 3 januari 2008

1 2 3 4 5 6 7

© 2007 - 2008 Atelier Liza................disclaimer