www.atelierliza.nl
home

Okttober 2017

Hoi,
Wie ligt daar boven te gluren vanuit zijn kartonnen bunker? Op 4 oktober, dierendag, krijg je op deze sitepagina een klik naar een bonte kleuren fotoreportage over krakende katten en karton.
Wie met zijn handen werkt, werkt ook met zijn hoofd. Het is een raadsel waarom zoveel grote mensen daar zo'n onderscheid in maken. Je handen worden gestuurd door je hersenen en je plannen sturen je handen. Handwerken gaat samen met hoofdzaken.

P.S: Zaterdag 14 oktober zijn er wel atelier uren op zolder in Rotterdam

 Hallo Heelal!


* * *
Waarom zijn bergen op aarde nooit hoger dan 36 km?


* * *
Swing Trading
Knibbel, knabbel, kluisje, wie speelt daar in dat huisje?

Klik hier Albert d' albinobig, die 28 oktober een verfbad nam
 
BOeKeN / LiedjeS  / InterVieW
Hier lees je een interview met Madelief
. Ze vertelt over haar favoriete boek Madelief. Neem je mooiste boek mee naar muziekles en laten we daar een song van maken?
Boekenliedje
De verdwenen gitaren, gezongen door Medina, Spookje en Indianen:''oehoehoehoeboe!!!'
Sophia vertelt en zingt over de Theasisters in Parijs.
Klik
hier

Swing Trading
over een ongewoon gitaristenhotel, klinkende munten, een door stroom gestuurd muziekinstrument en grote en kleine mensen.vanaf 7 juni 2017met: Anna, Lizzy, Thomas, Demmy, Anastasia en haar zus Anna,de draaiorgelman van Rotterdam, Edwin en 'alle' centen in de wereld.

Delfts blauwe dagen (16)

Schot in de zaak

Na lang keuvelen besluiten Tom, Tina, Roos en Hannes Talitha op te halen en naar de Schorre Pioen te gaan Eindlijk. Houd jij ook zo van afwisseling, stappen en kletsen? Klik terug in de tijd, naar 1983.

 

Nieuwe muziek
De verdwenen gitaren, gezongen door Medina, Spookje en Indianen:''oehoehoehoeboe!!!


 

Cliplezen

Rockstar is het volgende project, met opnames van jaren terug en met nieuw materiaal. Nieuws volgt....,Krijg de Kleure !

Waarom binnen als het buiten kan?


Kunst maken in Rotterdam 2003 - 2017


De kleren van de kiezer
Viola's reizen krijgt een nieuwe letterjas. Zonder zolen de wereld in. Was het in 1987 een theatervoorstelling voor kinderen. Momenteel maak ik er een nieuw verhaal van, niet alleen voor de kleintjes.  Hier kan je het begin lezen.

 
Krantenman komt er an
30 mei 2016 Rotterdam Een derde krantenlichaam is van papier gemaakt.  De botten zijn van bamboe en daardoor stevig en licht. De spieren zacht van de natte lijm en lieve woordjes. Een wintervlinder vliegt door de lucht. Door alle elektrische krachten om ons heen knisperde het krantenpapier de laatste jaren onophoudelijk in ons atelier op zolder. Kranten sloegen wild om zich heen. Bang dat ze waren om door internet opgeslokt te worden en voor altijd te verdwijnen. Op een dag was het stil en zij stonden daar: Pop Page Pi en Europi Anne en in 2017 is er ook nog een man. Zijn naam:Karel. Ze zijn in het noorden van Frankrijk in het echt te zien.
 

LINKs&(K)LIKs
ANNA:  www.fluens.weebly.com
XIAO: www.xiao-expositie.simpsite.nl
PIEM:http://www.piemwirtz.com/
BEELDEN KIJKEN IN ROTTERDAM
  Beelden kijken in Rotterdam http://www.bkor.nl/
trailer: ALPHABET
literatuurmuseum.nl
goedeboekjes.nl


Foto van de maand

Witje Sarko in het gras
Pittige Pittenpad in de (s)maak.
Een schild vol energierijke natuurlijke zaken.
Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Geen grenspad, maar een liefdespad op liefdespad.'Hé, ze hebben hun schilden afgedaan, twee naaktpadden doen privédingen.' Niet digitaal zichtbaar. Hun schilden kan je links bekijken.


De plastic soepschildpad doet zich al maanden te goed aan flessen, doppen, zakjes, pasjes, nepdrollen en duizenddingenvoorwerpen zonder namen. Benieuwd? Op zolder in Ommoord staat-ie te dromen over ons consumtie paradepaardje in het paradijs van overvloed.
Flits schrijft
 
  
    Ni haoSarko

28-08-2017 Picardië
Vorig jaar kater Piet en zwart, deze zomer?
'Heb je zijn mooie blauwe ogen al gezien?' zei ze, 'die zijn van een mens, die gaat straks praten, wacht maar af.' En daar had je Piou, een jonge uitvoering van mij en ja ja vele uren binnen op kussens. Zus kon er geen genoeg van krijgen. Wie wel eigenlijk van het gezelschap?
Dierenliefde=mensenliefde. Haar favoriete zomergast Frans de Waal bevestigde alles dat ik al jaren observeer. Natuurlijk hebben dieren emoties en ook al denken we niet in de woorden die mensen gebruiken, beelddenken doen we zeker. Mensen begonnen in de oertijd echt niet met het opdreunen van naamvallen om in bomen te rausen. Ik moet de eerste luiaard nog tegenkomen die met verbuigingen van werkwoorden al hangend luiert. Hoewel een mens in hangmat, die leest uh, miauw mag ik even. Ik ben dier, net als jij, net als u.
De witte kat met blauwe ogen kreeg van mijn verzorgster in het voorjaar de naam Witje. Ook al was er niks uit mensenhanden te kanen, kopjes geven en kroelen deed-ie als de beste. (Katten in het noorden van Frankrijk zijn meer uit op aanrakingen en aandacht dan op het verorberen van gelijkheidskorrels of gezapig blikvlees. Wat wil je? Muizen en vogels in overvloed.)
Hun plan, zoals vorig jaar, kat Rodin gaat weer een paar weken naar zijn geboorteland. Hij kan daar: knaagdieren vangen, rennen en de kroelpiet uithangen. Meneer had geen zin. Alles wat daar kan, kan ook in Ommoord en zelfs beter. Hij liet zich op de bewuste vertrekochtend niet zien. Mijn verzorgers hadden hun vervoermiddel aangepast aan hun reizende rode lieveling. Er stond een grote bens formaat hazewindhond en een vat vol brokjes. Rodin had zichzelf onvindbaar gemaakt en bleef dat.
Zo kwam het dus dat ze zonder mauw richting Frans grondgebied reden.
Op de plek van aankomst werd de bens meteen ingeklapt en de mensenogen loerden naar nieuw spinnend jagersvolk. Opvallende Witje kwam snel in het vizier. Ja de brokjes smaakten hem voortreffelijk en hij zag er goed uit.
'Il s'appelle Sarko' zeiden zijn verzorgers van de overkant van de grote tuin.
'et il est adopté.'
Welke kat niet?
..        ..   .(V)Lees meer Flits (k)lik hier

.
maandpagina van oktober 2017  
©Copyright2017 Atelier Liza