www.atelierliza.nl
home

November 2017

Hoi,
Ayla kwam eind september met een bijzonder plan. Ze had een tekst gemaakt en wilde graag een lied opnemen om cadeau te geven aan haar Neefje die bijna 1 jaar zou worden. Meteen gingen we aan het werk. De melodie was snel gevonden. Als het moeilijk werd om de zanglijn te onthouden nam ze het met haar telefoon op, zodat ze het thuis terug kon luisteren en oefenen. Na vier weken was haar liedje af. In de week voor de herfstvakantie namen we het op. Luister hier
naar het resultaat.
(op de foto speelt Ayla haar lied Neefje.)

Zin in een bonte kleuren fotoreportage over krakende katten en karton.

Er is een app BOMEN SPOTTEN 010
Je kan hem gratis op je telefoon downloaden. Alle door de gemeente geplante bomen in Rotterdam kan je met die app van naam leren kennen
en nog veel meer. Ontdek het zelf.
Veel plezier!

 Hallo Heelal!


* * *
Waarom zijn bergen op aarde nooit hoger dan 36 km?
antwoord:Ze zouden smelten door de hitte die ontstaat onder hun eigen gewicht.Kunnen bergen op Pluto of Mars wel hoger zijn dan 36 km?

* * *


Cash
Knibbel, knabbel, kluisje, wie speelt daar in dat huisje?

Klik hier Albert d' albinobig, die 28 oktober een verfbad nam
 
BOeKeN / LiedjeS  / InterVieW
Hier lees je een interview met Madelief
. Ze vertelt over haar favoriete boek Madelief. Neem je mooiste boek mee naar muziekles en laten we daar een song van maken?
Boekenliedje
De verdwenen gitaren, gezongen door Medina, Spookje en Indianen:''oehoehoehoeboe!!!'
Sophia vertelt en zingt over de Theasisters in Parijs.
Klik
hier

Cash
over een ongewoon gitaristenhotel, klinkende munten, een door stroom gestuurd muziekinstrument en grote en kleine mensen.vanaf 7 juni 2017met: Anna, Lizzy, Thomas, Demmy, Anastasia en haar zus Anna,de draaiorgelman van Rotterdam, Edwin en 'alle' centen in de wereld.

Delfts blauwe dagen (16)

Kerkstraat 13

Ooit een kraakpand binnengestapt? Tina in ieder geval wel. Ze vergelijkt het met een gecrasht vliegtuig. Alles is in grijstinten uit elkaar gevallen. Klik terug in de tijd, naar 1980.

 

Nieuwe muziek

Neefje van Ayla


De verdwenen gitaren
, gezongen door Medina, Spookje en Indianen:''oehoehoehoeboe!!!


 

Cliplezen

Rockstar is het volgende project, met opnames van jaren terug en met nieuw materiaal. Nieuws volgt....,Krijg de Kleure !

Waarom binnen als het buiten kan?


Kunst maken in Rotterdam 2003 - 2017


Sprookjes
Viola's reizen krijgt een nieuwe letterjas. Zonder zolen de wereld in. Was het in 1987 een theatervoorstelling voor kinderen. Momenteel maak ik er een nieuw verhaal van, niet alleen voor de kleintjes.  Hier kan je het begin lezen.

 
Krantenman komt er an
30 mei 2016 Rotterdam Een derde krantenlichaam is van papier gemaakt.  De botten zijn van bamboe en daardoor stevig en licht. De spieren zacht van de natte lijm en lieve woordjes. Een wintervlinder vliegt door de lucht. Door alle elektrische krachten om ons heen knisperde het krantenpapier de laatste jaren onophoudelijk in ons atelier op zolder. Kranten sloegen wild om zich heen. Bang dat ze waren om door internet opgeslokt te worden en voor altijd te verdwijnen. Op een dag was het stil en zij stonden daar: Pop Page Pi en Europi Anne en in 2017 is er ook nog een man. Zijn naam:Karel. Ze zijn in het noorden van Frankrijk in het echt te zien.
 

LINKs&(K)LIKs
ANNA:  www.fluens.weebly.com
XIAO: www.xiao-expositie.simpsite.nl
PIEM:http://www.piemwirtz.com/
BEELDEN KIJKEN IN ROTTERDAM
  Beelden kijken in Rotterdam http://www.bkor.nl/
trailer: ALPHABET
literatuurmuseum.nl
goedeboekjes.nl


Foto van de maand

Hier wordt tegengewerkt. Zie de linker arm met lichtblauwe trui. Felix houdt zijn poot stijf.
Pittige Pittenpad in de (s)maak.
Een schild vol energierijke natuurlijke zaken.
Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Geen grenspad, maar een liefdespad op liefdespad.'Hé, ze hebben hun schilden afgedaan, twee naaktpadden doen privédingen.' Niet digitaal zichtbaar. Hun schilden kan je links bekijken.


De plastic soepschildpad doet zich al maanden te goed aan flessen, doppen, zakjes, pasjes, nepdrollen en duizenddingenvoorwerpen zonder namen. Benieuwd? Op zolder in Ommoord staat-ie te dromen over ons consumtie paradepaardje in het paradijs van overvloed.
Flits schrijft
 
  
    Ni haoOah in!

31 oktober 2017 Rotterdam
Afgelopen zondag lag ik op de papieren Volkskrant en ontdekte ergens tussen alle door mensen geschreven letters een miauw. Vreemd is dat natuurlijk helemaal niet. Het wordt pas bijzonder als je ontdekt dat het de mauw van de schrijver of schrijfster zelf was. Zou in Nederland nog een kat schrijven? Worden mijn columns gelezen door een kat of nemen mensen mijn goede raad over? Of....zou de simpelste verklaring zijn dat veel schrijvers zo'n zalig innige band met hun huisdier aangaan dat ze elkaars taal overnemen?
Om het weekend nog mooier te maken stond de Volkskrant bol met interessante smaken. Zo had je die schrijfster van wel 75 jaar en oh zo'n leuke dame om te zien, die schilderde en was ook van de omgedraaide wereld . Zij kon zelfs woorden en hele zinnen achterste voren zeggen. Dat had ze vroeger op televizie gedaan bij de nachtredacteur Adriaan van Dis. Er zijn natuurlijk heel veel kinderen die dat nog steeds doen. Achterste voren praten voor de lol. Wij katten mauwen ook af en toe omgekeerd. Dan wordt het wuaim, wuaim, wuaim of zoals ik het graag doe Oah in. Dat betekent:'Maak dat je wegkomt, of op z'n Rotterdams:'Sodemieter op!'
Interviews in de krant gaan meestal over een nieuw boek dat eraan komt. Hansaplast Harnas van Charlotte. Wat een geweldige naam. Daar kan je ook Hans de Hansaplastpad van maken. Dat fluisterde ik dus net in het oor van het vrouwtje.
(Even tussen ons)
Heb jij de afgelopen jaren nog een nieuwe pad gezien? Ja op zolder zwerft er eentje die gemaakt is van plastic Persilflessen. Nog steeds niet af. Na de schietpad schiet het helemaal niet meer op met haar padden. Die Persilflessen zijn pas bruikbaar na 20 wasbeurten. Een Hansaplastpad loopt veel sneller. Om het weekend nog mooier te maken (k)likte het vrouwtje dus naar de jonge uitgever: Das Mag. En wat wil? Daar zijn huisdieren welkom.
Ze liet het me net zelf zien en knipoogde naar me, net zoals Mol . Wil ze mij nu ook laten werken?
Oah in!


..        ..   .(V)Lees meer Flits (k)lik hier

.
maandpagina van november 2017  
©Copyright2017 Atelier Liza