www.atelierliza.nl
home

Mei 2018

Hoi,
Verbind mei maar met een draad in een stopcontact en Sharon (op de foto boven) gaat door. ACDC, onze Rockstar en Cornwall werden meteen van stal gehaald. Plectrums erbij en gaan. Lees binnenkort gitaarinterviews met Medina, Sophia, Edwin, Sharon en Marjolein. Laatstgenoemde is helemaal weg van de ukulele.

Zin in een bonte kleuren fotoreportage over krakende katten en karton.

2018 InterVieWs met pianisten.

De hoornjagers van de Rode Rotonde is af. Geniet van een winter-avontuur in Glen Affric in Schotland. Leestijd: minimaal 60 minuten.

 Hallo Heelal!


Hoe heet de dichtsbijzijnde zon buiten ons zonnestelsel?
antwoord: Proxima Centauri

Hoe hoger op een berg, hoe lager de luchtdruk.
Hoe is het met de zuurstofopname in je lichaam op grote hoogte?

* * *De Rotterdamse Kunst&Cultuurkrant is er weer.
PAK MEE en doe mee. Thema: eten
Cash
Knibbel, knabbel, kluisje, wie speelt daar in dat huisje?

Klik hier Albert d' albinobig, die een verfbad nam
 
BOeKeN / LiedjeS  / melodietjeS
Neem je mooiste boek mee naar muziekles en laten we daar een song van maken?
Boekenliedjes
De verdwenen gitaren, gezongen door Medina, Spookje en Indianen:''oehoehoehoeboe!!!'
Sophia vertelt en zingt over
De Theasisters in Parijs

Cash
over een ongewoon gitaristenhotel, klinkende munten, een door stroom gestuurd muziekinstrument en grote en kleine mensen.vanaf 7 juni 2017met: Anna, Lizzy, Thomas, Demmy, Anastasia en haar zus Anna,de draaiorgelman van Rotterdam, Edwin en 'alle' centen in de wereld.

Delfts blauwe dagen (16)

Zonder schoenen in de Schorre Pioen

Wie denkt dat taal alleen uit woorden bestaat kan in Delfts blauwe dagen een andere weg bewandelen.Trek je schoenen uit en geniet van vrije voeten. Klik naar de Schorre Pioen en raad welke Nederlandse schrijver over wolvevet schreef.

 

Nieuwe muziek

Er was er eens een basgitaar en die speelde alleen maar. Het instrument gaat op zoek naar andere spelers zoals, een trompet, een drummer en een fluitspeler. Over een maand te beluisteren met Medina en Drummy.

Dagboek van een muts is een verhaal waar Sophia een liedje over aan het maken is. Voor de grote vakantie zal-ie af zijn en kan je het hier horen.

Neefje van Ayla
De verdwenen gitaren
, gezongen door Medina, Spookje en Indianen:''oehoehoehoeboe!!!


 

Cliplezen

Wordt het Rockstar of toch liever lichtvoetige jazz? Gaan we tekenen, knippen en plakken of toch liever gewoon met de camera in de hand door Rotterdam trekken?Unicorns

Heb jij ze al gezien?


Kunst maken in Rotterdam 2018


Sprookjes


De hoornjagers van de Rode Rotonde
is af. Geniet van een Schots winter-avontuur in Glen Affric.. Leestijd: minimaal 60 minuten.Viola's reizen krijgt een nieuwe letterjas. Zonder zolen de wereld in. Was het in 1987 een theatervoorstelling voor kinderen. Momenteel maak ik er een nieuw verhaal van, niet alleen voor de kleintjes.  Hier kan je het begin lezen.

 
Krantenman komt er an
1 mei 2018 Rotterdam Een derde krantenlichaam vraagt om aandacht.   Nog even en het papier is op. Nee, zo snel gaat dat nou ook weer niet. Hoewel? Ja, er is een papiertekort geweest bij de afname van de Volkskrant en daardoor is Sir Edmund gekrompen. Meneer is veranderd. Hij glimt van plezier want hij mag er nog steeds zijn: Botten van bamboe en spieren van het versnipperde hout van bomen. Pop Page Pi en Europi Anne hebben gezelschap gekregen. Zijn naam is Karel. Ze zijn in het noorden van Frankrijk in het echt te zien. Met dank aan de Sir Edmunds van de Volkskrant.
 

LINKs&(K)LIKs
ANNA:  www.fluens.weebly.com
XIAO: www.xiao-expositie.simpsite.nl
PIEM:http://www.piemwirtz.com/
BEELDEN KIJKEN IN ROTTERDAM
  Beelden kijken in Rotterdam http://www.bkor.nl/
trailer: ALPHABET
literatuurmuseum.nl
goedeboekjes.nl
www.Coursera.org
www.VPRO.nl
www.Volkskrant.nl


Foto van de maand

Felix-15 mei 2018
Pittige Pittenpad in de (s)maak.
Een schild vol energierijke natuurlijke zaken.
Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Geen grenspad, maar een liefdespad op liefdespad.'Hé, ze hebben hun schilden afgedaan, twee naaktpadden doen privédingen.' Niet digitaal zichtbaar. Hun schilden kan je links bekijken.


De plastic soepschildpad doet zich al maanden te goed aan flessen, doppen, zakjes, pasjes, nepdrollen en duizenddingenvoorwerpen zonder namen. Benieuwd? Op zolder in Ommoord staat-ie te dromen over ons consumtie paradepaardje in het paradijs van overvloed.
Krabbels van een kater
 
  
    Ni haoOntwoordingskuur


15 mei 2018
Rotterdam

Op wie lijk ik? Een mens, hond of kater?

Uitstappen bij roofdieren is levensgevaarlijk. Nog even en dan denk ik ook dat jachtluipaarden alleen maar luieren. Dan ben ik vergeten dat ze jagers zijn en mensen als prooi zien. Dan mauw ik dat ze als huiskatten ter wereld kwamen, weliswaar grote met scherpe tanden, maar met een klein hapvermogen.

Iets in mij mauwt dat mijn instincten weer actief moeten worden, voordat het te laat is. Straks ben ik net zo te leiden als een hond. Om het maar niet over een halsband te hebben. De halsband-ietepiet noemen ze me dan.

Ik lik mezelf en zal vinden. Ik ga zo Mol bezoeken en zij zal het alleen maar toejuichen. Zij had het toch al niet op al die zinnen en onzinnen.
'Vang insecten, spring in de lucht en sta met vier poten op de grond.'

Ik ben te veel op een consument gaan lijken, op een mens, die met zijn gelijkheidskorrels braaf in de pas loopt met de gemiddelde Nederlander. Kattig zijn en vogels volgen is mijn nieuwe voornemen. Al is het maar om spieren te ontwikkelen en weer als roofdier door het leven te kuieren.

Miauw, miauw, miauw..
Het begint al te werekljeidhsge epdmdnshiqen

P.S : Dit was mijn laatste stukje. Alle trouwe tweepoters bedankt voor het volgen. Deze behaarde jongen is met zijn ontwoordingskuur begonnen.

(V)Lees meer Krabbels
(k)lik hier

maandpagina van mei 2018  
©Copyright2018 Atelier Liza