www.atelierliza.nl
home

Juni 2017

Hoi,
De afstand van de aarde naar de zon noem je een Astronomische Eenheid (AE) en is ongeveer 150 miljoen kilometer. De snelheid waarmee het licht door het heelal reist is bijna 300.000 km per seconde. De zon heeft 8,3 minuten nodig om met haar stralen de aarde te bereiken. In 2018 wordt vanaf onze planeet een ruimtesonde gelanceerd, die in zeven jaar naar de zon reist.  Snelheid: bijna 700.000 kilometer per uur. De ruimtesonde zal op een afstand tot de zon komen van zes miljoen kilometer. Wie van buiten tekenen houdt kan binnen een half uur een prachtige tekening maken in het licht van onze ster.

Op de foto boven zie je Anastasia tekenen in de theeroostuin in Ommoord. Het is woensdag 31 mei 2017.

 Hallo Heelal!


* * *
Wat is astrobiologie?


* * *
Mish Mash Cash
Knibbel, knabbel, kluisje, wie speelt daar in dat huisje?

Klik hier Albert d' albinobig, die 28 oktober een verfbad nam
 
BOeKeN / LiedjeS  / InterVieW
Hier lees je een interview met Madelief
. Ze vertelt over haar favoriete boek Madelief. Neem je mooiste boek mee naar muziekles en laten we daar een song van maken?
Boekenliedje
Sophia vertelt en zingt over de Theasisters in Parijs.
Klik
hier

Mish Mash Cash
= Contanten uit verschillende landen.vanaf 7 juni 2017met: Anna, Lizzy, Thomas, Demmy, Anastasia en haar zus Anna,de draaiorgelman van Rotterdam, Edwin en 'alle' centen in de wereld.

Delfts blauwe dagen (15)

Onverharde paden

Hoe zou jij de wereld willen inrichten? Vind jij dat alles al door anderen is bepaald? Tom graaft in Delftsblauwe dagen zachte paden. Daarop kan je de aarde met eigen voetzolen voelen, zonder schoenen aan. Warm-koud. Droog-nat. Lekker door plassen stampen.
Klik www.blotevoeten-pad.nl

 

Nieuwe muziek
Het lied De verdwenen gitaren wordt binnenkort opgenomen. Medina kwam met het idee. Haar vriendin Ayla gaat ook meezingen. Binnenkort te horen op deze site!

De song: de Thea-sisters van Sophia kan je hier klikken

 

Cliplezen

Rockstar is het volgende project, met opnames van jaren terug en met nieuw materiaal. Nieuws volgt....,On The Road

Zie hoe achtjarigen het doen


Kunst maken in Rotterdam 2016


De kleren van de kiezer
Viola's reizen wordt momenteel door mij in een nieuw jasje geschreven. Zonder zolen de wereld in. Was het in 1987 een theatervoorstelling voor kinderen. Momenteel maak ik er een nieuw verhaal van voor alle leeftijden. Hier kan je het begin lezen.

 
Krantenman komt er an
30 mei 2016 Rotterdam Een derde krantenlichaam is van papier gemaakt.  De botten zijn van bamboe en daardoor stevig en licht. De spieren zacht van de natte lijm en lieve woordjes. Een wintervlinder vliegt door de lucht. Door alle elektrische krachten om ons heen knisperde het krantenpapier de laatste jaren onophoudelijk in ons atelier op zolder. Kranten sloegen wild om zich heen. Bang dat ze waren om door internet opgeslokt te worden en voor altijd te verdwijnen. Op een dag was het stil en zij stonden daar: Pop Page Pi en Europi Anne en in 2017 is erook nog een man. Zijn naam:Karel. Ze zijn in het noorden van Frankrijk in het echt te zien.
 

LINKs&(K)LIKs
ANNA:  www.fluens.weebly.com
XIAO: www.xiao-expositie.simpsite.nl
PIEM:http://www.piemwirtz.com/
BEELDEN KIJKEN IN ROTTERDAM
   http://www.bkor.nl/
trailer: ALPHABET
http://www.literatuurmuseum.nl
www. goedeboekjes.nl


Foto van de maand

Op Valentijn's dag hing deze groene parkiet onderste boven aan een tak van de berk in onze achtertuin. Hij was van plan een duikvlucht te maken naar de mand met doppinda's. Een tel later had-ie er al eentje in zijn snavel en vloog meteen weg.
Pittige Pittenpad in de (s)maak.
Een schild vol energierijke natuurlijke zaken.
Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Geen grenspad, maar een liefdespad op liefdespad.'Hé, ze hebben hun schilden afgedaan, twee naaktpadden doen privédingen.' Niet digitaal zichtbaar. Hun schilden kan je links bekijken.


De plastic soepschildpad doet zich al maanden te goed aan flessen, doppen, zakjes, pasjes, nepdrollen en duizenddingenvoorwerpen zonder namen. Benieuwd? Op zolder in Ommoord staat-ie te dromen over ons consumtie paradepaardje in het paradijs van overvloed.
Flits schrijft
 
  
    Ni haoRoodsnavel

14-02-2017 Rotterdam
Vandaag Valentijn's dag. Tijd voor een presentje.

Het begon met doppinda's. Ze deed een handvol in het vogelmandje, dat aan de berk hangt in onze achtertuin. Mijn verzorgster eet het liefst dat wat vogels ook eten. Ik lag net weer lekker op haar schoot. Ze las met een stralend gezicht de column van Arnon Grunberg, die op 14 februari over oordelen en sterven gaat.

'Ja, dat is waar.' zei ze. Daarom zijn vooroordelen zo zwaar te dragen voor mensen die leven willen delen en openstaan voor anderen en dagelijks veranderen. Wie een vooroordeel velt over een andere doodt de levende op slag doordat een oordeel iemand vastzet, stilzet, kapotslaat. Het stuk van Arnon ging over oordelen over personages.
Het vrouwtje zei:' Er zijn ook mensen die zich enorm boos maken om personages. Om verzinsels,

Het heeft allemaal met bewustzijn en reflectie(=achteraf over situaties nadenken) te maken, met actief willen communiceren en met mensen die, net als veel dieren, van moment in moment leven en hun mauwmuilen, snerpsnavels meteen openen zodra een ander in de buurt komt. Verdraagzaamheid, daar heeft het ook mee te maken.

De oplossing zit in tekenen, ja gewoon zelf kijken en op een papier schetsen wat je zelf ziet. Niet dat tekenen wat je denkt dat je ziet of zoals een afbeelding in een boekje zegt hoe het moet. Zelf kijken.

Er vlogen grote vogels in de boom. Eksters met lange staarten en ze maakten schreeuwende geluiden naar elkaar. Opeens was daar die mooie sierlijke stille groene parkiet. Mijn vrouwtje begon met haar mensbekkie te trillen en mauwgeluiden te maken, zoals ik vroeger altijd deed zodra ik een vogel zag. Ze rende naar de camera, die ergens boven lag en wisselde beneden meteen van lens. Zie het resultaat linksboven. De roodsnavel hangt onderste boven. Wie de wereld zo ziet krijgt een cadeautje. Probeer het maar.
llen(ik ni

...        ..   .
(V)Lees meer Flits (k)lik hier

.
maandpagina van juni 2017  
©Copyright2017 Atelier Liza