www.atelierliza.nl
home

januari 2018

Hoi,
De beste wensen voor 2018 jongens en meisjes.
Janildo staat links en Matyas rechts, tussenin een badderbad met glijbaan, poppen en een meisjeshand.

Zin in een bonte kleuren fotoreportage over krakende katten en karton.

Klik binnenkort: vuurtorens en flessenpost

Heb jij zin in een spannend sprookje over een eenhoorn? Ga naar
de geheime opdracht en geniet van een avontuur in Glen Afric in Schotland.

 Hallo Heelal!


Wie weet hoe hoog de hoogste berg op Mars is?

* * *De Rotterdamse Kunst&Cultuurkrant is er weer.
PAK MEE en doe mee. Schrijf een verhaal of word de nieuwe jonge reporter van Rotterdam.
Cash
Knibbel, knabbel, kluisje, wie speelt daar in dat huisje?

Klik hier Albert d' albinobig, die 28 oktober een verfbad nam
 
BOeKeN / LiedjeS  / InterVieW
Hier lees je een interview met Madelief
. Ze vertelt over haar favoriete boek Madelief. Neem je mooiste boek mee naar muziekles en laten we daar een song van maken?
Boekenliedje
De verdwenen gitaren, gezongen door Medina, Spookje en Indianen:''oehoehoehoeboe!!!'
Sophia vertelt en zingt over de Theasisters in Parijs.
Klik
hier

Cash
over een ongewoon gitaristenhotel, klinkende munten, een door stroom gestuurd muziekinstrument en grote en kleine mensen.vanaf 7 juni 2017met: Anna, Lizzy, Thomas, Demmy, Anastasia en haar zus Anna,de draaiorgelman van Rotterdam, Edwin en 'alle' centen in de wereld.

Delfts blauwe dagen (16)

Biertje?

Bier is een natuurproduct. Hoe wordt de goddelijke drank gebrouwen? Nu we het toch over bier hebben, weet jij het grote geheim van Anthoni van Leeuwenhoek? Klik naar Delft, naar 1983 en lees 2 december meer over de man die de microscoop bedacht.

 

Nieuwe muziek

Neefje van Ayla


De verdwenen gitaren
, gezongen door Medina, Spookje en Indianen:''oehoehoehoeboe!!!


 

Cliplezen

Rockstar is het volgende project, met opnames van jaren terug en met nieuw materiaal. Nieuws volgt....,Krijg de Kleure !

Waarom binnen als het buiten kan?


Kunst maken in Rotterdam 2003 - 2017


Sprookjes
Viola's reizen krijgt een nieuwe letterjas. Zonder zolen de wereld in. Was het in 1987 een theatervoorstelling voor kinderen. Momenteel maak ik er een nieuw verhaal van, niet alleen voor de kleintjes.  Hier kan je het begin lezen.

 
Krantenman komt er an
30 mei 2016 Rotterdam Een derde krantenlichaam is van papier gemaakt.  De botten zijn van bamboe en daardoor stevig en licht. De spieren zacht van de natte lijm en lieve woordjes. Een wintervlinder vliegt door de lucht. Door alle elektrische krachten om ons heen knisperde het krantenpapier de laatste jaren onophoudelijk in ons atelier op zolder. Kranten sloegen wild om zich heen. Bang dat ze waren om door internet opgeslokt te worden en voor altijd te verdwijnen. Op een dag was het stil en zij stonden daar: Pop Page Pi en Europi Anne en in 2017 is er ook nog een man. Zijn naam:Karel. Ze zijn in het noorden van Frankrijk in het echt te zien.
 

LINKs&(K)LIKs
ANNA:  www.fluens.weebly.com
XIAO: www.xiao-expositie.simpsite.nl
PIEM:http://www.piemwirtz.com/
BEELDEN KIJKEN IN ROTTERDAM
  Beelden kijken in Rotterdam http://www.bkor.nl/
trailer: ALPHABET
literatuurmuseum.nl
goedeboekjes.nl


Foto van de maand

Schaap Simon
Pittige Pittenpad in de (s)maak.
Een schild vol energierijke natuurlijke zaken.
Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Geen grenspad, maar een liefdespad op liefdespad.'Hé, ze hebben hun schilden afgedaan, twee naaktpadden doen privédingen.' Niet digitaal zichtbaar. Hun schilden kan je links bekijken.


De plastic soepschildpad doet zich al maanden te goed aan flessen, doppen, zakjes, pasjes, nepdrollen en duizenddingenvoorwerpen zonder namen. Benieuwd? Op zolder in Ommoord staat-ie te dromen over ons consumtie paradepaardje in het paradijs van overvloed.
Flits schrijft
 
  
    Ni haoDrie tijgers en een Tompouce

14 januari 2018 Rotterdam
Een kat is kattig, een schaap is schattig.Wij gaan ons eigen gang en passen bij de mens die zich aanpast aan ons.
In Zeeland willen mensen een wet invoeren waardoor katten verplicht aan een lijn moeten als ze buitenshuis op avontuur gaan. Straks gaat dus ons personeel aan een koord mee als ze die onzin er door krijgen. Trouwe verzorgers worden getuige van onze onderlinge kattige verstandhoudingen, onze inbraken en miauwww ja ook van onze openbare toiletactiviteiten plus inhoud. Bah, wat onsmakelijk. Zoiets als een gevangene die zelfs op de toilet nog in de gaten wordt gehouden. Zie de geketende mens aan zijn mobiele telefoon die dagelijks verslag doet van al zijn dones and do-nots. De controledriften trekken als stormwolken over Nederland.
Ja het is waar, wij maken weleens een vogeltje dood en eten het niet op. Vooral jonge merels zijn de dupe. Je kan je afvragen waarom die vogels elk jaar weer zo dom zijn om hun nesten in onze tuin te maken? Ja wij verstoppen onze behoeften graag in losse aarde onder bosjes van buren. Vooral bij die meneer die wekelijks schoffelt.
Ja, wij houden mensen weleens uit hun slaap, doordat we zo nodig moeten vechten met soortgenoten in de nacht. Ja, het is allemaal waar.
Jullie maken ook vogeltjes dood, denk aan die ‘keurig’ kaalgeplukte lekker ruikende braadkippetjes in de pan. Kuikens gaan met honderden over de rol en hun moeders kreunen zich spierwit onder het juk van moordmachines. Ja, jullie dumpten tot 2018 jullie plastic afval massaal in China, dat willen ze daar niet meer. Wat nu?
Over wat jullie dagelijks in de toiletten laten vallen zal ik zwijgen. Ieder heeft recht op privacy.
Alles dat leeft en beweegt is omringd met bacteriën. Alles dat leeft en beweegt kan parasieten krijgen. Momenteel maken mensen kasplantjes van zichzelf. Kinderen vervetten achter schermen en verpesten hun ogen. Ze zijn de ganse dag bezig met hun identiteit. Je kan beter niks zijn en vrij.
Mijn voorstel: Laat kittens langer bij hun moeder blijven, verbied huishoudens waar de poes of kater niet naar buiten kan, ontwerp eilanden met veel water rondom voor mensen die niet van ons houden. Maak speelplaatsen in bosgebieden met grachten rondom. Kattenkinderen met zwemdiploma's kunnen daar ravotten en ons zoeken zodat ze hun ogen naar andere dingen richten dan naar hun scherm. Eer ons door middel van poezenpleinen met in het midden drie (evengrote) tijgerstandbeelden om mensen eraan te helpen herinneren dat gelijkheid, vrijheid en broederschap het recept is voor de toekomst. Zet architecten aan het werk om sociale poezenappartementen in mooie nieuwmauwwijken te ontwerpen en laat hun ideeën uitvoeren door goedontwikkelde bouwers, maak toegang tot kattencafé’s gratis en organiseer reizen naar kattencampings. Arnon Grunberg zou zeggen:'Was vaker je handen.' Sylvia Witteman komt met:'Eet een Tompouce.'
Ik mauw:'Nog de beste wensen voor 2018.
'

..        ..   .(V)Lees meer Flits (k)lik hier

.
In Lier (België) staat deze aparte klokkentoren. Binnen elke cirkel wordt een ander verhaal verteld. Zo laat de bovenste bol zien of het dag of nacht is en de onderste blauwe toont de omwenteling van de aarde. De middelste klok is ons allemaal bekend. Wat zouden de 10 andere klokken laten zien?
maandpagina van januari 2018  
©Copyright2018 Atelier Liza