www.atelierliza.nl
home

februari 2018

Hoi,
Medina met haar roze gitaar schrijft graag verhalen. In het nieuwe jaar kwam ze met een swingende, over muziekinstrumenten met namen als: Piepie en Trom Petty of was het nou Drummy en Bas? In ieder geval ze komen eraan en laten van zich horen.

Zin in een bonte kleuren fotoreportage over krakende katten en karton.

Klik hier vuurtorens en flessenpost

Heb jij zin in een spannend sprookje over een unicorn? Ga naar
de hoornjagers van de rode rotonde en geniet van een winter-avontuur in Glen Affric in Schotland.

 Hallo Heelal!


De hoogste berg op Mars heet Olympus Mons en
is 21 229 meter hoog.
bron:infoNU.nl

Hoe heet de dichtsbijzijnde zon buiten ons zonnestelsel?

* * *De Rotterdamse Kunst&Cultuurkrant is er weer.
PAK MEE en doe mee. Schrijf een verhaal of word de nieuwe jonge reporter van Rotterdam.
Cash
Knibbel, knabbel, kluisje, wie speelt daar in dat huisje?

Klik hier Albert d' albinobig, die 28 oktober een verfbad nam
 
BOeKeN / LiedjeS  / InterVieW
Hier lees je een interview met Madelief
. Ze vertelt over haar favoriete boek Madelief. Neem je mooiste boek mee naar muziekles en laten we daar een song van maken?
Boekenliedje
De verdwenen gitaren, gezongen door Medina, Spookje en Indianen:''oehoehoehoeboe!!!'
Sophia vertelt en zingt over de Theasisters in Parijs.
Klik
hier

Cash
over een ongewoon gitaristenhotel, klinkende munten, een door stroom gestuurd muziekinstrument en grote en kleine mensen.vanaf 7 juni 2017met: Anna, Lizzy, Thomas, Demmy, Anastasia en haar zus Anna,de draaiorgelman van Rotterdam, Edwin en 'alle' centen in de wereld.

Delfts blauwe dagen (16)

Zonder schoenen in de Schorre Pioen

Wie denkt dat taal alleen uit woorden bestaat kan in Delfts blauwe dagen een andere weg bewandelen.Trek je schoenen uit en geniet van vrije voeten. Klik naar de Schorre Pioen en raad welke Nederlandse schrijver over volvevet schreef.

 

Nieuwe muziek

Neefje van Ayla


De verdwenen gitaren
, gezongen door Medina, Spookje en Indianen:''oehoehoehoeboe!!!


 

Cliplezen

Wordt het Rockstar of toch liever lichtvoetige jazz? Gaan we tekenen, knippen en plakken of toch liever gewoon met de camera in de hand door Rotterdam trekken?Krijg de Kleure !

Waarom binnen als het buiten kan?


Kunst maken in Rotterdam 2003 - 2017


Sprookjes
Viola's reizen krijgt een nieuwe letterjas. Zonder zolen de wereld in. Was het in 1987 een theatervoorstelling voor kinderen. Momenteel maak ik er een nieuw verhaal van, niet alleen voor de kleintjes.  Hier kan je het begin lezen.

 
Krantenman komt er an
30 mei 2016 Rotterdam Een derde krantenlichaam is van papier gemaakt.  De botten zijn van bamboe en daardoor stevig en licht. De spieren zacht van de natte lijm en lieve woordjes. Een wintervlinder vliegt door de lucht. Door alle elektrische krachten om ons heen knisperde het krantenpapier de laatste jaren onophoudelijk in ons atelier op zolder. Kranten sloegen wild om zich heen. Bang dat ze waren om door internet opgeslokt te worden en voor altijd te verdwijnen. Op een dag was het stil en zij stonden daar: Pop Page Pi en Europi Anne en in 2017 is er ook nog een man. Zijn naam:Karel. Ze zijn in het noorden van Frankrijk in het echt te zien.
 

LINKs&(K)LIKs
ANNA:  www.fluens.weebly.com
XIAO: www.xiao-expositie.simpsite.nl
PIEM:http://www.piemwirtz.com/
BEELDEN KIJKEN IN ROTTERDAM
  Beelden kijken in Rotterdam http://www.bkor.nl/
trailer: ALPHABET
literatuurmuseum.nl
goedeboekjes.nl


Foto van de maand

Felix en Anna woensdag 31 januari 2018
Pittige Pittenpad in de (s)maak.
Een schild vol energierijke natuurlijke zaken.
Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Geen grenspad, maar een liefdespad op liefdespad.'Hé, ze hebben hun schilden afgedaan, twee naaktpadden doen privédingen.' Niet digitaal zichtbaar. Hun schilden kan je links bekijken.


De plastic soepschildpad doet zich al maanden te goed aan flessen, doppen, zakjes, pasjes, nepdrollen en duizenddingenvoorwerpen zonder namen. Benieuwd? Op zolder in Ommoord staat-ie te dromen over ons consumtie paradepaardje in het paradijs van overvloed.
Dagboek van een kater
 
  
    Ni haoWolf, hond, kater


2 februari 2018
Rotterdam

Op wie lijk jij? Een wolf, hond of kater?

Als jij mocht kiezen tussen een wilde tomaat uit Portugal of een tamme rooie uit de supermarkt. Welke zou jij willen oppeuzelen?
Ik hoop dat je die mooie rooie kiest want de kleine wilde groene is giftig. Dank je de koekoek. Die eet je toch niet op? Waarom is-ie giftig?
Om te overleven in de wildernis, waar vijanden de vrucht opeten. Denk aan schimmels, insecten en vogels. Nee, honden en katten eten geen tomaten, behalve Fabian, die eet zelfs spinnend sla. De natuur komt altijd met oplossingen om voort te bestaan. Giftig zijn is er één van.
Zie hier meteen wat de mens met de tomaat heeft gedaan. Door zaden te selecteren, steeds de beste en grootste te laten ontkiemen, zijn na tientalle jaren heerlijke tomaten gaan groeien. Niet giftig, wel vatbaar voor ziektes. De rooien kunnen niet in het wild overleven.
Nou, miauw is het niet zo dat de wolf giftig is. Het beest is wel een geweldig roofdier, een bottenbijter zonder zorgkosten en met een dikke ruwe vacht in de winter. Een overlever zonder hulp van jou. Dat is toch bijna niet voor te stellen als je naar die trouwe honden kijkt zoals poedels, teckels en huspuppy's. Dat waren ooit roedeldieren met een wolveleider. Papa's en mama's en zelfs jullie zijn dat geworden voor je hond. Hoe is het eigenlijk met de mens gesteld? Kunnen jullie nog overleven in het wild?

wordt vervolgd...,

..        ..   .(V)Lees meer Flits (k)lik hier

.
maandpagina van februari 2018  
©Copyright2018 Atelier Liza