Flits schrijft  
     

januari 2014

g

Hoi

. , liefdevol jaar 2014 * !Flits schrijft over kranten die kraken.
Welke kat wil van papier zijn en waarom? Lees rechtsonder zijn verhaal.

Nieuwe muziek In het kasteel van kook, hangt heel veel rook. Wat is daar toch gebeurd? Wil jij pannenkoeken met roet eten of erwtjes met chocola? Daniël zingt.
De avonturen van Dancing Duck kan je horen is een compacte Duckdiary. Anne-Sophie en ik zingen samen. We lijken een duckclub van minstens vier snaters.
Emmelotte (15 jaar)zingt haar mooie gevoelige eigen popsong "Missing". Over en voor een beste vriendin, die is verhuisd. Dit is de tweede proefuitvoering, meerstemmig.
"Art in my Phone" blijft nog even verrassing. Gitaren, zang en telefoongeluidjes. In januari te horen.

Aron maakt een tankshop. Lees en zie hoe glazen deuren opengaan voor iemand die graag met zijn handen werkt.

Kijk Vanessa maakt een aluminiumcementbeeld!

Een pittige Pittenpad is in de (s)maak.
Een schild vol energierijke natuurlijke zaken. Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Daarnaast walnoten, hele en kapotte. Geen grenspad,maar een flowerpowerpad op liefdespad.

Europi Anne staat op eigen benen!Pop Page Pi moest helaas worden onthoofd, maar niet getreurd ze ligt op de operatietafel en groeit dagelijks. Europi Anne kreeg het lichaam van Page Pi. Volgende maand een fotospecial. De Volkskrant mag in haar handjes wrijven. Haar papier is gebruikt. Reclame voor een kleurrijke krant uit mijn jeugd. Krantendames bekijken?

Lezen over het schrijven van een eerste roman met als titel Krakende Kranten?
Volkskrantschrijfster Wilma de Rek schreef Pleidooi Voor Meer Fictie In 2014


PARIJS
Wandel mee in de beeldentuin van beeldhouwer Auguste Rodin en sta oog in oog met de schrijver Honoré de Balzac


digitarengroet, Liza van Gelderen

MUZIEKLUISTEREN
K1nderR@dio
Kookkasteel
Duck Diary
10nerTuner
Art in my Phone
Ik ben vrij!

I.F.O. =Identified Flying Object

Charleville-Mezières
Muskito


Clipklapper Claire
decors van minifilm Claire
Cliplezen
Mish Mash Cash wordt geldverslindend filmpje
Kunstwerk van de maand

Schietpad33


TIENERPLEZIEREN
Kranten maken de kat

07-01-2014 Rotterdam Veel van mijn soortgenoten liggen graag op krakende kranten. Ze kunnen daar uren slapen en gapen. Voor een geletterde jongen zoals ik, ligt dat anders.
Een paar dagen terug kon ik mijn draai niet vinden op een krantenstapel en liet mijn oog vallen op een artikel over te werkstelling van werklozen in Rotterdam. Sinds ik kan lezen begin ik mensen steeds onbegrijpelijker te vinden. Hoe kan een levend wezen ooit werkloos zijn? Er is toch altijd wat te doen? Natuurlijk weet ik wel dat de glimmende munten bij jullie de baas zijn en dat werkloosheid betekent dat er geen cent binnenkomt. Ook beseft deze goed gevulde kattenknul dat het luie leven dat ik mag leiden betaald wordt door de mensen bij wie ik woon. Ze werken in de kunsten, zonder subsidie en jagen op vogels, muizen en insecten, maar op een andere manier dan wij mauwers zouden doen. Ze drinken niet uit sloten. Ik kan elk moment stoppen met schrijven en mezelf onletteren en weer helemaal kat worden, maar bij jullie mensen is alles zo ingewikkeld. Wie onlettert valt meteen overal buiten. Wie gaat jagen op een lekkere vette gans en het beest op een openbaar grasveld gaat roosteren wordt opgepakt door mensen met blauwe petten op. (maar zorgt wel voor werkgelegenheid) Ik bedacht een winstgevend kunstplan. Maak mij van krantenpapier. Zet er een bordje bij met de titel Geletterde Kat of Kaskraakkat en stel mijn papieren beeltenis ten toon in museum Boijmans van Beuningen. Over 100 jaar ben ik gegarandeerd een noviteit. Hang een hoog prijskaartje boven het kunstwerk met een bedrag van minstens 45.000 euro zodat de superrijken de kunstkat willen kopen. Zo laat ik geld rollen en hebben mensen wat te doen.

.............. .. .... .. .........................Lees meer klik hier

atelierliza@gmail.com
mobile +31611607393
©2007-2020 Atelier Liza
K.v.K.24485315 R'dam