Flits schrijft  
     

februari scheurt 2014

g
Hoi,

Flits schrijft Voor jou en mij en ook voor u. In Ommoord is een straatbende actief. Flits stond oog en oog met de gakkers. Lees rechts onder meer.


Nieuwe muziek In het kasteel van kook, hangt heel veel rook. Wat is daar toch gebeurd? Wil jij pannenkoeken met roet eten of erwtjes met chocola? Daniël zingt.
De avonturen van Dancing Duck kan je horen is een compacte Duckdiary. Anne-Sophie en ik zingen samen. We lijken een duckclub van minstens vier snaters.
Emmelotte (15 jaar)zingt haar mooie gevoelige eigen popsong "Missing". Over en voor een beste vriendin, die is verhuisd. Dit is de tweede proefuitvoering, meerstemmig.
Art in my Phone blijft nog even verrassing. Gitaren, zang en telefoongeluidjes. Misschien in februari te horen.

Kunstmaken in Rotterdam - Digitaal museum opent haar deuren.
1 februari - 14 maart 2014: Kijk uit!

Kijk Vanessa maakt een aluminiumcementbeeld!

Een pittige Pittenpad is in de (s)maak.
Een schild vol energierijke natuurlijke zaken. Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Geen grenspad, maar een liefdespad op liefdespad.

Europi Anne laat zich zien Klik hier de fotospecial
een levensgrote papieren Volkspop.

Pop Page Pi rent Klik een kijkje als je benieuwd bent en zie hoe ze in een App veranderd is.

De roman Krakende Kranten is geschreven omdat het moest.
Benieuwd hoe het schrijven begon?

Papieren meiden strijden .Krantendames bekijken?

Volkskrantschrijfster Wilma de Rek schreef Pleidooi Voor Meer Fictie In 2014PARIJS
Wandel mee in de beeldentuin van beeldhouwer Auguste Rodin

digitarengroet, Liza van Gelderen

MUZIEKLUISTEREN
K1nderR@dio
Kookkasteel
Duck Diary
10nerTuner
Art in my Phone
Ik ben vrij!

I.F.O. =Identified Flying Object

Charleville-Mezières
Muskito


Clipklapper Claire
decors van minifilm Claire
Cliplezen
Mish Mash Cash wordt geldverslindend filmpje
Kunstwerk van de maand

Wie maakte Sponsje?
Schietpad33

TIENERPLEZIEREN
Straatbende ontsaait Ommoord

01-02-2014 Rotterdam Veel van mijn soortgenoten liggen graag op krakende kranten. Ze kunnen daar uren slapen en gapen. Voor een geletterde jongen zoals ik, ligt dat anders.
Een nacht geleden stond ik oog in oog met de straatbende uit Ommoord. Meteen dacht ik:'Hé, dit is nieuws, hier moet ik de krant over inlichten.' Tegelijkertijd dacht ik:'Wat een energie, wat een animo, wat een lef. Op de krant zijn ze niet van lotje getikt. Welke journalist is nou miauw kat? Ik leef toch niet in een stripboek van Kuifje?
Toch is een schrijvende kat niet heel anders dan een schrijvende hond. Eens leefde de schrijver Martin Bril die de mooiste columns schreef van de wereld. Als ik daar met mijn volle poezengewicht op lag ging ik altijd een stukje opzij. Die man schreef zo warm en menselijk. Hij liet binnen een minuut met zijn letters, een ijsje ontdooien. Ik droomde dan van een mensenleven en over hoe het zou zijn schrijver te zijn. Wat een inspirator. Het bijzondere was dat hij een schrijvende hond in huis had. Daar zal ik in een volgend stukje over vertellen.

De Gakkers waar ik over bericht zijn met z'n twaalfen. 's Nachts snateren ze de buurt wakker en ze lopen met poeha over de wegen waar zelfs bussen rijden. Het mooie is dat de mensen tot nu toe nog geen schande hebben gesproken. In stilte hoop ik dat de ganzenbende Ommoord blijft ontsaaien, ook al kan een kinderhand ze onmogelijk aaien.

.............. .. .... .. ............... .....Lees meer klik hier

atelierliza@gmail.com
mobile +31611607393
©2007-2020 Atelier Liza
K.v.K.24485315 R'dam