Flits schrijft  
     
 
Septembersoep 2015
Hoi,
Wat gaan we dit jaar maken? Wat dacht je van heel veel swingende muziek en een vakantiedobbelsteen die behalve vierkant ook rond kan zijn? En wat dacht je van verhalen en het vervolg van de minidocu Hallo Heelal en de uitvoer van jouw ideeën.
Wim Brands, van het VPRO-programma BOEKEN kwam ik bij toeval tegen in de Auchan, een hypermarché in de Franse stad Hirson, net op het moment dat mijn telefoon contact maakte met het internet daar. Zijn naam verschijnt bij gmail als aankondiging van zijn boekenprogramma en ik zie hem in het echt binnenkomen. Zoiets geloof je toch niet?? Heb jij ook weleens tijdens je vakantie zoveel toeval tegelijk meegemaakt?
'Ja',antwoordde Madelief dinsdag 1 septemberj.l.  Zij kwam in Italië een klasgenoot tegen op de camping waar ze beiden kampeerden. 'Het was zo gek, we zeiden elkaar meteen gedag alsof het heel normaal was dat je elkaar zo ver van huis zomaar tegen het lijf loopt. Het was heel erg toeval en echt niet normaal.'

We reizen zes jaar terug in de tijd en zien in deel 5 van de miniserie Hallo Heelal mensen op de maan: Rosalie, Valentijn, Laura en Anna doen aan moonwalking en moontalking, Anna in het Engels en Alexandra spreekt Russisch. Maandansen hoort ook bij hun missie.
Sciencefictionliefhebbers opgelet! Het verhaal uit het boek The Hitchhiker's Guide to the Galaxy van Douglas Adams is via Youtube in zes episodes te bekijken. Klik hier
Hallo Heelal

Weten jullie het nog? Wat hebben jullie je best gedaan.
Vanaf 14 oktober 2014 is bijna elke maand een nieuw deel te zien. De opnames komen uit 2009.
Deel 5 Steps on the Moon wordt deze nazomer gepubliceerd op Youtube.
Met: Anna, Alexandra, Laura, Valentijn en Rosalie.

In oktober 2015 het laatste deel over leven elders in de kosmos.
 
Delfts blauwe dagen (9)

Sexy Nederlands

10 september 2015
De deur schoot meteen open. Het koord rechts onder de leuning wiebelde zacht heen en weer. De trap naar boven was helemaal van hout, zodat je de voetstappen van klimmers en dalers kon horen.
Lees hier verder

 
Nieuwe muziek
Vakantie gezongen en gespeeld door Madelief
Jaja en Dipsey van Nick

Hé ouwe jongens door Sophia en Liza
Emmelotte en Zee zingen een Medley
 
Cliplezen
Hallo Heelal,
(5)Steps on the Moon
deze nazomer te zien op YouTube
Edwin maakte een minifilm over de koningspad.
Loop mee in de tuin van de Chrisbennekerslaan in Rotterdam. Daar waar Achilles, de Griekse landschildpad in trage tred voort schreed.


Lekker gek !

Hoe normaal ben jij?


Kunst maken in Rotterdam 2015


De kleren van de kiezer
Lees hier hoe naaktheid de mens opnieuw laat kijken. De kleren van de keizer veranderen in de kleren van de kiezer. Kies zelf, anders doen zij het voor jou.

Annie Schmidt, is de vierde. Zij liet mij kennismaken met de spin Sebastiaan en een levend fluitketeltje. Zij liet ons allemaal meezingen waar de buren wel pap van lustten. Ja zuster nee zuster, kom maar bij Gerritje, zul je niet vechten om één zo'n erretje?

 
Krantenman komt er an
1 april 2015 Rotterdam Een derde krantenlichaam zal van papier en bamboe gemaakt worden.  Bamboebotten zijn stevig en licht. De spieren zacht van de natte lijm en lieve woordjes. Een lentevlinder vliegt door de lucht. Door alle elektrische krachten om ons heen knisperde en kraakte het krantenpapier de laatste jaren onophoudelijk in ons atelier op zolder. Kranten sloegen wild om zich heen. Bang dat ze waren om door internet opgeslokt te worden en voor altijd te verdwijnen. Op een dag was het stil en zij stonden daar: Pop Page Pi en Europi Anne en dan komt er dus ook nog een man.
  LINKS
ANNA:  www.fluens.weebly.com
XIAO: www.xiao-expositie.simpsite.nl
PIEM:http://www.piemwirtz.com/

EDWIN:

Kunstwerk van de maand

Gras, gras, gras! Xiao schilderde deze zomer honderden grassprieten. Op de foto was het zonlicht te fel voor haar ogen. Meer Lekker Gek?  klik hier
Pittige Pittenpad in de (s)maak.
Een schild vol energierijke natuurlijke zaken.
Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Geen grenspad, maar een liefdespad op liefdespad.'Hé, ze hebben hun schilden afgedaan, twee naaktpadden doen privédingen.' Niet digitaal zichtbaar. Hun schilden kan je links bekijken.
Over de Rooie

17-09-2015 Rotterdam Het begon op een maandagavond in oktober 2014. Bijna een jaar geleden. We hoorden met veel horten en stoten sleutels ronddraaien in de sloten van de groene deur. Alsof de kurk van de fles ging kwamen de goden en al hun tassen in één keer ons huis binnen. Tegelijkertijd namen ze iets onzichtbaars mee, er hing iets in de lucht. Met haast werd ons lievelingseten uit het vriesvak gehaald, in een pan geplopt met water erbij en op een hoog vuur gezet. Ik voelde spanning en werd ondertussen wild van die zalige visgeur, die uit de pan opsteeg en mijn hele binnenste in rep en roer bracht. Ik begon warempel te kwijlen, maar dat even tussen ons. Wat hielden ze verborgen? Waar hielden ze hun mond over dicht? De andere twee grote kattenknullen hadden snel hun positie ingenomen. Daar waar mensen hun mond houden leeft meer. Let maar op in jullie wereld. Zwijgen doet hijgen. Terwijl ik zelf op adem kwam en mijn appetitesappen met moeite binnenhield hoorde ik Mol in mijn binnenste spreken:'Je hebt twee grote ogen, gebruik ze.'
Hij sprak geen woord. Waar was zij dan? Zij was er helemaal niet.
Na een minuut of tien kregen we onze hap op onze eigen plek en slurpte ik de graatloze visdeeltjes vol verrukking naar binnen. Op het moment dat ik de laatste visatomen van mijn snorharen aan het aflikken was kwam zij binnen.
'Hallo jongens hier is Rodin, jullie Franse vriendje,' en het vrouwtje plaatste een minikat in ons midden. Ietwat versuft van het net verorberde voedsel vonden wij het wel best. We snuffelden wat en verdwenen door ons luik naar een andere wereld. De volgende ochtend heel vroeg, nam ik de kleuterkater te grazen en ging over de rooie. De buren sliepen gewoon door, net als de rest van Nederland.

                                (V)Lees meer Flits (k)lik hier
..........................................


atelierliza@gmail.com
mobile +31611607393
maandpagina van september 2015 / Liza Schot van Gelderen
©2007-2020 Atelier Liza
K.v.K.24485315 R'dam