Flits schrijft  
     
 
Oktober viert beest 2015
Hoi,
Vier katten rustten op een wandelpad in Ommoord. Moe van de wandeling met hun personeel. Van voor naar achter: Rodin, Floris, Fabian, Felix.
Edwin maakte de foto.


We reizen zes jaar terug in de tijd en zien in deel 5 van de miniserie Hallo Heelal mensen op de maan: Rosalie, Valentijn, Laura en Anna doen aan moonwalking en moontalking, Anna in het Engels en Alexandra spreekt Russisch. Maandansen hoort ook bij hun missie.
Sciencefictionliefhebbers opgelet! Het verhaal uit het boek The Hitchhiker's Guide to the Galaxy van Douglas Adams is via Youtube in zes episodes te bekijken. Klik hier
Hallo Heelal

Weten jullie het nog? Wat hebben jullie je best gedaan.
Vanaf 14 oktober 2014 is bijna elke maand een nieuw deel te zien. De opnames komen uit 2009.
Deel 5 Steps on the Moon wordt deze nazomer gepubliceerd op Youtube.
Met: Anna, Alexandra, Laura, Valentijn en Rosalie.

In oktober 2015 het laatste deel over leven elders in de kosmos.
 


Delfts blauwe dagen (9)

Sexy Nederlands

10 september 2015
De deur schoot meteen open. Het koord rechts onder de leuning wiebelde zacht heen en weer. De trap naar boven was helemaal van hout, zodat je de voetstappen van klimmers en dalers kon horen.
Lees hier verder

 
Nieuwe muziek
Vakantie gezongen en gespeeld door Madelief
Jaja en Dipsey van Nick

Hé ouwe jongens door Sophia en Liza
Emmelotte en Zee zingen een Medley
 
Cliplezen
Hallo Heelal,
(5)Steps on the Moon
deze nazomer te zien op YouTube
Edwin maakte een minifilm over de koningspad.
Loop mee in de tuin van de Chrisbennekerslaan in Rotterdam. Daar waar Achilles, de Griekse landschildpad in trage tred voort schreed.


Lekker gek !

Hoe normaal ben jij?


Kunst maken in Rotterdam 2015


De kleren van de kiezer
Lees hier hoe naaktheid de mens opnieuw laat kijken. De kleren van de keizer veranderen in de kleren van de kiezer. Kies zelf, anders doen zij het voor jou.

Arnon Grunberg, is de vijfde. Hij loopt op een naaktstrand in zuid Frankrijk en verstopt een kledingstuk binnen zijn handpalm. In blauwe maandag kan je lezen hoe een personage wordt bespuugd door meiden. Ja, de wereld. Hij snijdt met een scherp mes door de botte kant.

 
Krantenman komt er an
1 april 2015 Rotterdam Een derde krantenlichaam zal van papier en bamboe gemaakt worden.  Bamboebotten zijn stevig en licht. De spieren zacht van de natte lijm en lieve woordjes. Een lentevlinder vliegt door de lucht. Door alle elektrische krachten om ons heen knisperde en kraakte het krantenpapier de laatste jaren onophoudelijk in ons atelier op zolder. Kranten sloegen wild om zich heen. Bang dat ze waren om door internet opgeslokt te worden en voor altijd te verdwijnen. Op een dag was het stil en zij stonden daar: Pop Page Pi en Europi Anne en dan komt er dus ook nog een man.
  LINKS
ANNA:  www.fluens.weebly.com
XIAO: www.xiao-expositie.simpsite.nl
PIEM:http://www.piemwirtz.com/
REINEKE:
PETRA:
MILENKA:

Kunstwerk van de maand

Gras, gras, gras! Xiao schilderde deze zomer honderden grassprieten. Op de foto was het zonlicht te fel voor haar ogen. Meer Lekker Gek?  klik hier
Pittige Pittenpad in de (s)maak.
Een schild vol energierijke natuurlijke zaken.
Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Geen grenspad, maar een liefdespad op liefdespad.'Hé, ze hebben hun schilden afgedaan, twee naaktpadden doen privédingen.' Niet digitaal zichtbaar. Hun schilden kan je links bekijken.Hier komen foto's van rode katten
Rooie rakkers rukken op
04-10-2015 Rotterdam Gedurende tien jaar waren ze onze vijanden: katten met gekleurde haren als vuur, maar zoals dat gaat: als één rooie rakker door het luik is volgen er meer.
Het begon eigenlijk heel simpel met een gevulde maag. We kregen gekookte vis zonder graten en daarna kregen we hem. Een minimale, een roodharig kind, velletje over been, een mager mannetje met een linker ontstoken oog. Een kattenventje van de Franse straat. Eéntje met een aardige blik in zijn ogen en ééntje die het nog moest leren. Natuurlijk liet ik hem in het begin met alle beheersing alle hoeken van de Hollandse kamer zien. De besnorde baby moest wel weten wie hier in huis de baas is. Nog geen twee maanden later kwam een tweede rooie om de hoek kijken. Een grote jongen dit keer, formaat bigdata en  hij stapte eveneens over de drempel. Zo'n stiekeme gluiperd die op zijn stille gemak het hele huis ging verkennen en op de eerste verdieping onze brokkensilo's ontdekte. Hij liep op zijn tenen en razendsnel. Ons personeel zag hem niet. Hij voerde zijn acties in de nacht, maar gaandeweg begon hij ook overdag watertandend zijn weg naar boven, totdat, ja totdat zij daar ineens stond met die stofzuiger.
Onze brokken zijn van het goede leven en daardoor verslavend. Iedereen wil daarvan meesmullen. En dan het vrouwtje, ja ik mag het eigenlijk niet zeggen, het voelt als verraad, maar ik weet zeker dat de lezer het wil horen. Bij haar begon het door mijn schrijven. Nee, niet met een rode pen, dat is uit de tijd, nee wij waren samen achter onze computers bezig. Ik weliswaar in het rood over Mickey, de Vrije Volkkat en zij in het zwart over een beest in Frankrijk, miauw hoe heet die ook al weer? Over Voltaire, een  zwart schoothondje. Ze keek naar mijn scherm en las Vrije Volkkat en kwam naast me zitten. Ze begon te vertellen over het Vrije Volk en over haar moeder die bij die krant werkte en dat zij daar ook had geschreven, een blauwe maandag en voordat ik het doorhad typte zij het verhaal verder.
De volgende dag gaf iemand aan de deur een poststuk af. Ze pakte het gehaast uit. Het was een rafelig boek en ik las de titel: De val van de Rode Burch. Ze wil alles weten over het rood uit de zeventiger jaren. Ze is op bladzijde 215 en heeft nog 85 bladzijden te gaan. Ja. als één rooie letter op het scherm van de laptop staat, dan......

wordt vervolgd,                                (V)Lees meer Flits (k)lik hier
..........................................


atelierliza@gmail.com
mobile +31611607393
maandpagina van oktober 2015 / Liza Schot van Gelderen
©2007-2020 Atelier Liza
K.v.K.24485315 R'dam