Flits schrijft  
     
Oktober rood  2014

Hoi,

Wat zou jij doen als een babykatje tijdens een nachtwandeling in Frankrijk met je meeloopt en niet meer weg wil, terwijl je thuis in Rotterdam drie grote dikke tevreden kattenknullen hebt? Edwin en ik waren tegen zoveel aanhankelijkheid van een spinnepoesje niet opgewassen en smolten al binnen 1 minuut na onze kennismaking. De Franse buurtbewoner die buiten in het donker zijn sigaretje rookte zei ons dat het een vrij katje was. Un chat libre. Er zwerven veel vrije katten door het boerenlandgras.
Hoe onze behaarde mauwers het vinden? Na een week begonnen ze alledrie aan de rode rakker te wennen. Maandag 6 oktober maakte de naam Red Robin plaats voor Rodin. Zo rood is geen enkele tijger van ons ooit geweest.

Hallo Heelal

Weten jullie het nog? Wat hebben jullie je best gedaan.
Vanaf 14 oktober kan je elke maand een nieuw deel zien en vijf jaar terug in de tijd reizen. De opnames komen uit 2009.
Deel 1 De sterrenkijker is nu te zien op You Tube.
Met: Alexandra, Valentijn, Rosalie, Laura en Tereza.


 

Flits schrijft Tommy's blik(5)NGrote Schotse kater met ingeblikt bloed, wordt kleine zelfstandige met personeel (ZMP'er). Hij handelt in straatgevechten.(v)Lees ook Tommy's blik(6) Horizontalisatie, enig idee wat dat is?

Nieuwe muziek
Kiss You
La France a des belles villes wordt een nieuwe song en de zangeres is een Franse jonge dame.

Zonder stroom hebben stekkers geen functie, doet een elektrische piano het niet, werkt niets? Wat overblijft is dat wat je ziet. Alleen maar kijken.....,


Niks werkt

Hoe lui kan een kunstwerk zijn?


Kunst maken in Rotterdam 22 september - 14 november 2014

Een pittige Pittenpad is in de (s)maak. Een schild vol energierijke natuurlijke zaken. Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Geen grenspad, maar een liefdespad op liefdespad.'Hé, ze hebben hun schilden afgedaan, twee naaktpadden doen privédingen.' Niet digitaal zichtbaar. Hun schilden kan je links onder deze pagina bekijken.

Krantennieuws De zwartwitman van glas sprak 16 september: Waarom Piet nog langer zwart maken? Deze maand raast een artikel over de gehaaste samenleving langs. Waarom jutten we elkaar zo op? Voorts is 9 september het idee ontstaan om de kleren van de keizer te gaan maken. Die wil de man van glas graag dragen. Daarmee wil ik een idee in mijn hoofd proberen naar buiten te brengen en verbeelden. Schrijvers op internet reiken mij volop teksten. Voer voor denkers....

Op een ochtend in september werd ik wakker met een papieren krantenman. Hij zal gemaakt worden van de Sir Edmunds van de Volkskrant. Foto's volgen in november.

Kunstwerk van de maand

spijkerschrift 2014
Meer zien en lezen over spijkerschrift?   Klik hier
MUZIEKLUISTEREN
K1nderR@dio
Kookkasteel
Duck Diary

Hink Stap Sprong
konijn Pally
Fabian de kat


10nerTuner
TACKLE
Art in my Phone
Missing
Ik ben vrij

I.F.O.

Charleville-Mezières
Muskito

Cornwall


Cliplezen

Hallo Heelal,
(1)De sterrenkijker

TIENERPLEZIEREN
liefdespadden
Tommy's blik (5)
Handel aan de wandel
09-10-2014 Rotterdam Zoals was aangekondigd, krijgen jullie van mij verhalen uit blik. We gaan naar de jaren negentig, naar een zijstraat van de Goudse rijweg.
Mijn handel in gevechtsartikelen liep geweldig in de Ketenstraat. Voor een knaak kreeg een kat een kaakslag en voor een dubbeltje zaten ze allemaal op de eerste rij. Op een gegeven moment hoefde ik mezelf alleen maar te laten zien en vechtpanters liepen af en aan aan om een partijtje te knokken. Hoewel de sprong van het balkon zwaar woog veerde ik op, bij elke straathandel om de hoek. Voor een habbekrats haalde ik mijn neus niet op en voor een kip en een ei vlogen de veren in het rond. Geen kat die zich nog een minuut verveelde met mij in de buurt. Ik kan mauwen dat ik een geweldige tijd had in Kralingen. Dat liet ik de buurt ook zeker horen. Terwijl mensen vastzaten en soms hun huis niet uitkwamen rolden wij over de straatstenen en mauwden onze maaltijden voor elkaar. Menig kat werd door een vriendelijke baas van de straat gehaald en menig kater kreeg vervolgens meteen een bak blikvernauwing ergens boven op een verdieping met oppervlakkige tapijten.
Toen ik op een avond aan diggelen lag op straat, ergens bij nummer 88, ging mijn handel aan de wandel. Het liep totaal uit de klauwen, zonder morren en met veel mauwen. Ik werd van de straat geplukt door mijn baasje en meegenomen naar zijn buurvrouw die op de tweede verdieping woonde. De deur ging achter mij in het slot en een slome kat keek me angstvallig aan. Meteen sprong ik op mijn prooi en haren met wortels vlogen door de kamer. Bloed kleefde onder mijn nagels en de schlemiel verdween door een kattenluik naar buiten. Ik dacht mijn wapens weer in handen te hebben, maar alles werd anders. Ik hoorde een diep gegrom ergens uit de donkere gang. Mijn haren gingen recht op staan. Het begon te borrelen in mijn maag en ik rook een diepe indringende strijdlustige vijandige wilde geur. In mijn rechterooghoek verscheen een zwaar behaarde kater met de meest vreemde staart. Waar kende ik dat dier toch van? Terwijl ik aan het herinneren sloeg en spontaan begon te meppen kreeg ik een flinke knauw in mijn staart. Ik vloog twee meter de lucht in en landde wijdpoots op een tafel vol kopjes. Ik schrok me het ongein. Geen hond zou het geloven. Ineens wist ik wie ik in mijn nabijheid had. Ik was in het huis van de klapmajoor. Mijn blikvoer veranderde in vers wild.

(v)Lees meer, klik hier.

maandpagina van oktober 2014 / Liza van Gelderen

atelierliza@gmail.com
mobile +31611607393
©2007-2020 Atelier Liza
K.v.K.24485315 R'dam