Flits schrijft  
     
 
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
 Yes november 2015
              Hoi,
Stel dat je op de maan zou zijn, wat zet je op je hoofd? Anna vindt een echte helm het beste. Je draagt tevens een ruimtepak, omdat je zonder uit elkaar zou spatten.

Reis razendsnel terug in de tijd en zie in deel 5 van de miniserie Hallo Heelal mensen op de maan: Rosalie, Valentijn, Laura en Anna doen aan moonwalking en moontalking, Anna in het Engels en Alexandra spreekt Russisch. Maandansen hoort ook bij hun missie.

Edwin heeft samen met een collega astronaut André Kuipers geïntervieuwd en heeft daar een filmpje van gemaakt. Klik hier om de Nederlander te horen vertellen over zijn space-ervaringen. Hoe ziet Rotterdam er vanuit de ruimte uit? André vertelt hierover.
Sciencefictionliefhebbers opgelet! Het verhaal uit het boek The Hitchhiker's Guide to the Galaxy van Douglas Adams is via Youtube in zes episodes te bekijken. Klik hier

Hallo Heelal

Weten jullie het nog? Wat hebben jullie je best gedaan.
Vanaf 14 oktober 2014 is bijna elke maand een nieuw deel te zien. De opnames komen uit 2009.
Deel 5 Steps on the Moon is deze maand te zien op Youtube.
Met: Anna, Alexandra, Laura, Valentijn en Rosalie.

In januari 2016 over leven elders in de kosmos.
 
Delfts blauwe dagen (9)

Jan Schoonhoven

2 november 2015

De kunstenaar Jan Schoonhoven gaat in het verhaal Delfts blauwe dagen een rol krijgen. De ideeën zijn nog volop in de maak.

Lees hier verder

 
Nieuwe muziek
Vakantie gezongen en gespeeld door Madelief
Jaja en Dipsey van Nick

Hé ouwe jongens door Sophia en Liza
Emmelotte en Zee zingen een Medley
 
Cliplezen
Hallo Heelal,
(5)Steps on the Moon
nu te zien op YouTube
Edwin maakte een minifilm over de koningspad.
Loop mee in de tuin van de Chrisbennekerslaan in Rotterdam. Daar waar Achilles, de Griekse landschildpad in trage tred voort schreed.


Lekker gek !

Hoe normaal ben jij?


Kunst maken in Rotterdam 2015


De kleren van de kiezer
Lees hier hoe naaktheid de mens opnieuw laat kijken. De kleren van de keizer veranderen in de kleren van de kiezer. Kies zelf, anders doen zij het voor jou.

Arnon Grunberg, is de vijfde. Hij loopt op een naaktstrand in zuid Frankrijk en verstopt een kledingstuk binnen zijn handpalm. In blauwe maandag kan je lezen hoe een personage wordt bespuugd door meiden. Ja, de wereld. Hij snijdt met een scherp mes door de botte kant.

 
Krantenman komt er an
1 april 2015 Rotterdam Een derde krantenlichaam zal van papier en bamboe gemaakt worden.  Bamboebotten zijn stevig en licht. De spieren zacht van de natte lijm en lieve woordjes. Een lentevlinder vliegt door de lucht. Door alle elektrische krachten om ons heen knisperde en kraakte het krantenpapier de laatste jaren onophoudelijk in ons atelier op zolder. Kranten sloegen wild om zich heen. Bang dat ze waren om door internet opgeslokt te worden en voor altijd te verdwijnen. Op een dag was het stil en zij stonden daar: Pop Page Pi en Europi Anne en dan komt er dus ook nog een man.
  LINKS
ANNA:  www.fluens.weebly.com
XIAO: www.xiao-expositie.simpsite.nl
PIEM:http://www.piemwirtz.com/
REINEKE:
PETRA:
MILENKA:

Kunstwerk van de maand

Gras, gras, gras! Xiao schilderde deze zomer honderden grassprieten. Op de foto was het zonlicht te fel voor haar ogen. Meer Lekker Gek?  klik hier
Pittige Pittenpad in de (s)maak.
Een schild vol energierijke natuurlijke zaken.
Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Geen grenspad, maar een liefdespad op liefdespad.'Hé, ze hebben hun schilden afgedaan, twee naaktpadden doen privédingen.' Niet digitaal zichtbaar. Hun schilden kan je links bekijken.

 

Rood, op heterdaad betrapt (De foto is het bewijs)
1 november 2015 Rotterdam Midden in de nacht, preciezer gezegd om 10 minuten voor 12 kwam Rood, de buurtkat van nummer 1 bij ons op bezoek. Je ziet hem in het verlichte deel bij de grote pijl. Een seconde nadat Edwin de foto met zijn telefoon maakte snelde het dier naar boven, naar de brokjes in de silo's. Het is geen wereldnieuws, maar Kat Rood is wel op heterdaad betrapt. Kat Floris sliep gewoon door......,
Flits schrijft
 
  
    Ni haoWat rood is is ......

28-10-2015 Rotterdam Wie over rood niauwt gaat steeds meer rood zien, horen, voelen en ruiken en als je niet meer te stoppen bent word je zelf rood, van het bloed. Zo heb je in Ommoord rondborstige roodborstjes die opvallen door hun donzenpracht en aantrekkelijke smak-opwekkend voorkomen. Nee, mijn voorkeur gaat uit naar musjes, dus er zal geen bloed van een roodborstige aan mijn bek kleven. Afgelopen zomer zag ik een een regenworm met vleugels door onze tuin vliegen. Natuurlijk twijfelde ik even en dacht Mol te horen, maar ze bleef stil. Vandaag las ik iets over rode libellen en kon ik de koppeling maken. De mensen noemen haar een vuurlibelle. Wonderschoon en buitengewoon. Eergister zag ik beneden in de huiskamer rood verschuiven. Onze rode Rodin schoof over de houten vloer rond zijn nieuwe krappaal. Op het scherm van de computer zag ik op hetzelfde moment ook rood verschuiven, als lichtstreepjes. Het digitale verhaal ging over het uitdijende heelal. Daar zijn tijd en ruimte met elkaar en tegelijk aan het uitbreiden. Roodverschuivingen worden ze genoemd en ze vertellen een lichtverhaal; namelijk dat onze ruimte steeds ruimer wordt, maar wat zal ik je vervelen met wetenschappelijke feiten die over vijftig jaar beslist zullen wringen doordat nog meer heelallen natuurkundewetten hebben neergehaald, terwijl op aarde momenteel zo ontzettend veel leven bloeit. Zo heb je rode appels waar het vrouwtje dol op is en geniauw van Rood, de buurtkat van nummer 1 die onze kattenbroksilo's onweerstaanbaar vindt en elke nacht luidsmakkend onze tuin verlaat en ik las laatst iets over de rode mens in Rusland waar ik nog niks van snap en er zijn rode ecologische grenzen in China waar onze Nederlandsche koning momenteel een bezoek brengt waardoor ineens heel Volkskrantlezend Nederland begrijpt wat ons kattengemauw in het Chinees betekent. Hier in Ommoord willen ze een snelweg gaan aanleggen over een jaar of vijf; precies in het konijnengebied van wijlen Tommy, die daar ontdekte dat zijn eten niet meer uit blik hoefde te worden gelepeld. Aan de luchtverontreiniging en razende auto's en vrachtwagens die de nieuwe snelweg met zich mee zal nemen, willen de Ommoordbewoners liever niet denken en het idee alleen al maakt hen allemaal rood van woede.
Voorts heb je rode stoplichten, rode muren in huizen en rode borden die je af kan likken, rode vingers van de kou, en rode neuzen van drinkers en of mensen die verkouden zijn. De rode bril van hond Charlie mag niet ontbreken en rode wijn en roodvlees en rode worstjes die in een kwaaddaglicht zijn komen te hangen. Ik kan de mens aanraden zijn of haar licht te laten schijnen op rennende muizen. De kleine spitsige beestjes kunnen rennen door tuinen en straten of over het boerenland. Hun vlees is onbewerkt en rood van binnen en je wordt er sportief van. Ga weer jagen en stap uit de vleesindustrie. Word zoals heel lang geleden. De muis ligt nog niet in de schappen. Rodin kan het je toe nihaowen. Wat goed is is lekker. Succes nu het nog kan!
 


..........................
(V)Lees meer Flits (k)lik hier                              

.
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
atelierliza@gmail.com
mobile +31611607393
maandpagina van november 2015 / Liza Schot van Gelderen
©2007-2020 Atelier Liza
K.v.K.24485315 R'dam