Flits schrijft  
     
 
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
a b c d e f g a
b c d e f g a b

 maart maakt 2016

              Hoi,
Hoe los bent u? Hoe speels ben jij? 1 Februari brak ik tijdens een val op het ijs op de kunstijsbaan Rotterdam mijn linker bovenarmbot ( subcapitale humerusfractuur). Het bovenstuk, de kop lag in drie delen en los. Pijn, pijn, pijn pijn en werkelijk alle kleuren van de regenboog kreeg die arm. Ja, los was ik. Ieder moment had ik het gevoel dat mijn arm eraf zou vallen. Ja, dat krijg je er nou van als je papieren menspoppen maakt en bamboebotten met ijzerdraden verbindt, dacht ik. Je gaat het zelf meemaken, losse botten. Nee, het was botte pech, maar het geluk is dat het regeneratieproces van mijn lichaam al meteen op 1 februari startte en met vaart. Elke dag beter en 1 maart ging het leven al weer grotendeels zonder mitella verder. Ik kan weer voorzichtig gitaarspelen en op de piano toetsen laten klinken. Maart wordt dan ook de maand van het maken, niet alleen van muziek.
Houten auto's
Woensdag 2 maart lagen de figuurzagen klaar om gebruikt te gaan worden door: Stijn, Matyas,en Anastasia. We maken houten auto's en het proces is hier de komende weken te volgen.
Botoxpad
In Het Erasmus MC in Rotterdam gaan lessen gegeven worden in botoxbehandelingen, met mooie woorden:cosmetische dermatologie. Woensdagochtend 2 maart stond een botoxpad voor de deur van het huis waar kat Flits woont. Het gepantserde beest wil graag een strakke nek. Vele paden leiden naar Rome en vele padden zullen de straknekpad volgen.
Skoebiedoegitaar
Voorts kan je hier binnenkort klikken om te zien hoe een kleine skoebiedoegitaar werd gemaakt in december van het vorige jaar. Ook staat een piepschuimgitaar op het programma, geínspireerd door instrumentenbouwer Tim Duerinck die 18 februari j.l. in een interview van de Volkskrant zijn piepschuimcello toonde. Piepschuim bezit een heel bijzondere eigenschap: door zijn lichtheid trilt het materiaal enorm. Gevolg: veel harder geluid dan als hout gebruikt wordt.
Boekeninterview
Hier lees je een interview met Madelief
. Ze vertelt over haar favoriete boek. Neem je mooiste boek mee naar muziekles en laten we daar een song van maken?
Rotterdamse Kunstkrant
De Rotterdamse kunstkrant is van de pers. Jullie mogen allemaal meerdere exemplaren mee naar huis nemen,uitedelen en gaan genieten van wat Rotterdam op kunstgebied te bieden heeft. Wist jij dat we een echte Picasso in de stad hebben staan en ook een Rodin? In de kunstkrant 2016 lees je wat er speelt in onze havenstad.

 

Stempeldans
Weten jullie het nog?
Maart 1999. Geen stijve pasjes binnen de lijntjes. Geen perfect gestrekte ruggen of hoge developé's. Geen groot publiek maar wel een groot schilderwerk. Ga, leef en ervaar. Een dansexperiment dat door jullie poriën drong. Voeten vol verf en ook handen helmaal gekleurd en wat een lol. Niemand wist van te voren hoe het zou uitspatten. Geluiden maken mocht en daarin klinkt de verrassing die jullie ervoeren. Het doek kwam af, binnen een minuut en je kan hem nog steeds bekijken. Ook in het echt.
Met: Marieke, Fay, Simcha, Soumaya, Sanne, en nog zes anderen.

 
Delfts blauwe dagen (9)

Johannes Vermeer

De kunstenaars Jan Schoonhoven en Johannes Vermeer gaan in het verhaal Delfts blauwe dagen een rol krijgen. De ideeën zijn nog volop in de maak.

 
Nieuwe muziek
Vakantie gezongen en gespeeld door Madelief
Jaja en Dipsey van Nick

Hé ouwe jongens door Sophia en Liza
Emmelotte en Zee zingen een Medley
 
Cliplezen
Hallo Heelal,
(5)Steps on the Moon
nu te zien op YouTube
Edwin maakte een minifilm over centenmakker Koningspad.
Loop mee in de tuin van de Chrisbennekerslaan in Rotterdam. Daar waar Achilles, de Griekse landschildpad eens, lang geleden, in trage tred voort schreed en waar ook Milenka jaren later als kind speelde. De gouden regenboom bloeit nogs steeds elk voorjaar.


Autootjes van hout

Zie hoe achtjarigen het maken


Kunst maken in Rotterdam 2016


De kleren van de kiezer
Lees hier hoe naaktheid de mens opnieuw laat kijken. De kleren van de keizer veranderen in de kleren van de kiezer. Kies zelf, anders doen zij het voor jou.

Arnon Grunberg, is de vijfde. Hij loopt op een naaktstrand in zuid Frankrijk en verstopt een kledingstuk binnen zijn handpalm. In blauwe maandagen kan je lezen hoe een personage wordt bespuugd door meiden. Ja, de wereld. Hij snijdt met een scherp mes door de botte kant. Maan en Arnon ontmoetten elkaar 25 januari j.l. Maan vroeg hem of hij een galette wilde eten. Lees zijn antwoord hier

 
Krantenman komt er an
1 april 2015 Rotterdam Een derde krantenlichaam wordt van papier gemaakt.  De botten zijn van bamoboe en daardoor stevig en licht. De spieren zacht van de natte lijm en lieve woordjes. Een lentevlinder vliegt door de lucht. Door alle elektrische krachten om ons heen knisperde en kraakte het krantenpapier de laatste jaren onophoudelijk in ons atelier op zolder. Kranten sloegen wild om zich heen. Bang dat ze waren om door internet opgeslokt te worden en voor altijd te verdwijnen. Op een dag was het stil en zij stonden daar: Pop Page Pi en Europi Anne en dan komt er dus ook nog een man. Zijn naam:Karel.
 

LINKs&KLIKs
ANNA:  www.fluens.weebly.com
XIAO: www.xiao-expositie.simpsite.nl
PIEM:http://www.piemwirtz.com/
BEELDEN KIJKEN IN ROTTERDAM:
http://www.bkor.nl/
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy van Douglas Adams is via Youtube in zes episodes te bekijken. Klik hier
Museum Prinsenhof Delft de tentoonstelling:Kijk Jan Schoonhoven.
Het Stedelijk Museum Schiedam toont de werkelijkheid van Jan Schoonhoven.
Lekkersamenklooien.nl

www. goedeboekjes.nl


Kunstwerk van de maand

Rodin op zijn podium en goed in zijn rol.
Pittige Pittenpad in de (s)maak.
Een schild vol energierijke natuurlijke zaken.
Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Geen grenspad, maar een liefdespad op liefdespad.'Hé, ze hebben hun schilden afgedaan, twee naaktpadden doen privédingen.' Niet digitaal zichtbaar. Hun schilden kan je links bekijken.
 

Flits schrijft
 
  
    Ni haoRood op podium

12--03-2016 Rotterdam Weken achtereen was het podium van Xiao de plek waar rode broeders hun rol opeisten. Waarom juist daar?
Wie zijn of haar leven voltimmert met het bereiken van een doel kan op een dag tot de ontdekking komen dat het leven zelf weleens het doel zou kunnen zijn. Zo gebeurt het in huize Theeroos regelmatig dat de Rooie Rotterdammer naar buiten wil door het kattenluik en kat Floris net voor de ingang zit. Een zwaar brommend geluid vol machtstonen spreekt de taal die wetboeken ook hanteren : tot hier en niet verder. Roedel, de rooie Rotterdammer heeft door zijn levenservaring geleerd dat niet reageren en niks doen de meeste uitwerking heeft. Hij gaat dus op drie millimeter afstand van Floris zitten en richt zijn blik op oneindig Hij is muisstil. Floris die zich almaar drukker en drukker maakt en daarbij de volle aandacht van kat Fabian trekt spat bijna uit elkaar van ongeduld. Het doel van Floris is al maanden Roedel (= de Rooie Rotterdammer). De lezer vraagt zich natuurlijk af hoe dat af loopt? Met een sisser kan deze behaarde jongen u met een natte druipende bek verklappen: ssssssssssss.....issssssssssssss. Floris knippert met zijn ogen, even afgeleid door het hoge gemauw van Fabian en een seconde niet gekeken is een seconde niet geleefd. Roedel is vuurpijlsnel door het kattenluik geschoten en sluipt alsof er niets gebeurd is door de struiken als een slimme vos in een stadstuin. Floris totally confused. Natuurlijk zit geen enkel levend wezen te wachten op een Floris die hem op de hielen volgt en eist ieder levend wezen een plek op om echt rustig een dutje te kunnen doen. Stel je voor dat je buurmeisje jou constant besluipt en in de gaten houdt. Of liever nog zo'n gluiperig buurjongetje met billenknijpvingertjes. Stel je voor dat het besluipen dag en nacht door zou gaan. Dan klim je vanzelf een podium op als daar je rust verzekerd is. Het kartonnen theater van Xiao is zo perfect gemaakt dat een kat er precies inpast en veel bescherming heeft, plus een prachtig uitzicht op de grootste bemoeihal uit de buurt. Zowel kater Rodin als kater Roedel waren voor weken niet van het podium af te krijgen. Wel wisselden ze elkaar af. Daar hadden ze op hun manier iets van een afspraak over gemaakt, leek het. Helaas, afgelopen zaterdag, 12 maart ging Xiao na een maand weer verder met haar theater. De toneelvloer was gaan zakken door het gewicht van de rode snorapen. In het midden maakte ze daarom een extra verhoogd podiumpje dat kan draaien. Goed voor een muis, maar niet voor twee goedgevulde slaapbroeders. De rode jongens moesten weer op zoek naar een nieuwe bunker. Wat dacht je wat het werd? Waar ligt een kat warm en zacht en verscholen? Jawel, de la van Edwin. Die grote op wieltjes onder het bed. Daar ben je uren, zo niet dagen onvindbaar voor een Floris, alleen zij,  mijn verzorgers zijn daar niet zo blij mee. Jij weet wel waarom....,

  
.............   .(V)Lees meer Flits (k)lik hier

.
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
a b c d e f g a
b c d e f g a b
c d e f g a b c
d e f g a b c d
e f g a b c d e
f g a b c d e f
g a b c d e f g
a b c d e f g a
b c d e f g a b
atelierliza@gmail.com
mobile +31611607393
maandpagina van maart 2016 / Liza Schot van Gelderen
©2007-2020 Atelier Liza
K.v.K.24485315 R'dam