Flits schrijft  
     
Januari straalt 2015

Hoi,

Deze maand gaan we weer vijf jaar terug in de tijd en zien in deel 3 van de miniserie Hallo Heelal, Rosalie op satellieten schieten. Deel 4 gaat over een stukje Mars op aarde. Tereza vertelt en danst. Anna acteert en swingt ook mee. Milenka kijkt door de grote zwarte sterrenkijker.
Sciencefictionliefhebbers opgelet! Het verhaal uit het boek The Hitchhiker's Guide to the Galaxy van Douglas Adams is via Youtube in zes episodes te bekijken. Klik hier

Hallo Heelal

Weten jullie het nog? Wat hebben jullie je best gedaan.
Vanaf 14 oktober kan je elke maand een nieuw deel zien en vijf jaar terug in de tijd reizen. De opnames komen uit 2009.
Deel 3 Rommel in de ruimte is nu te zien op Youtube.
Met: Rosalie

 

Flits schrijft WILD (v)Lees Tommy's blikopener Hoe wild ben jij eigenlijk?

Nieuwe muziek
Kiss You
Brownie, gezongen door Sophia. Pappa kwam op een dag thuis, met een brownie. Zette het op het gasfornuis...een echte brownie...Ik proefde chocolalalala.....
Angel


Eindeloos Diep

Wie kan over de horizon kijken?


Kunst maken in Rotterdam 23 november - 15 februari 2015

Een pittige Pittenpad is in de (s)maak. Een schild vol energierijke natuurlijke zaken. Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Geen grenspad, maar een liefdespad op liefdespad.'Hé, ze hebben hun schilden afgedaan, twee naaktpadden doen privédingen.' Niet digitaal zichtbaar. Hun schilden kan je links onder deze pagina bekijken.

Krantennieuws Voer voor denkers....Ilja Pfeijffer is de eerste. Lees binnenkort hoe de kleren van de keizer veranderen in de kleren van de kiezer.

Een krantenman van papier gaat van de Volkskrant gemaakt worden. Sir Ed is zijn naam en Edwin wil best model staan. Foto's begin februari te zien. Bamboebotten zijn licht en stevig. Zijn spieren zacht van de lijm en lieve woordjes. Een wintervlinder vliegt door de lucht, op zoek naar een vrouwtje zonder vleugels. Wat zijn ze prachtig. Papier leeft, dat werd in Parijs met harde knallen helaas wel heel duidelijk gemaakt. Lees RAAK van schrijver en classicus Peter Wierenga.

Pop Page Pi heeft een groot potlood in haar rechter hand gekregen. Lang was het de vraag wat ze zou dragen. Behalve een app in haar blootje zou ze nog veel meer worden. Ze heeft een rokje van gekleurde pennen en dikke stiften gekregen en staat voor vrijheid van uiting in welke vorm dan ook. De kranten zijn haar goden en daar is ze mee verlijmd. Begin februari zijn van haar ook foto's te zien.

Kunstwerk van de maand

spijkerschrift 2014
Meer zien en lezen over spijkerschrift?   Klik hier
MUZIEKLUISTEREN
K1nderR@dio
Kookkasteel
Duck Diary

Hink Stap Sprong
konijn Pally
Fabian de kat


10nerTuner
TACKLE
Art in my Phone
Missing
Ik ben vrij

I.F.O.

Charleville-Mezières
Muskito

Cornwall


Cliplezen

Hallo Heelal,
(3)Rommel in de ruimte
eind januari:Mars op aarde

TIENERPLEZIEREN
liefdespadden
actualiteit

Hekken maken vrij.
20 januari 2015 Rotterdam In het Vrije Ommoord zijn wel grenzen in de vorm van hekken, schuttingen, voordeuren, achterdeuren, plassporen en geurtjes van onder onze staarten.
Wie denkt dat grenzen tussen landen, dus tussen mensen (lees katten) niet nodig zijn wordt aangeraden het beroemde boek Animalfarm te lezen van de schrijver George Orwell. Zonder afbakening van het eigen terratorium nemen anderen de macht over ons over. Daar waar leven is wordt altijd geheerst, maar dat wist je natuurlijk allang. Leeuwen zijn niet voor niks koning of koningin. Met hun grote scherpe klauwen kunnen zij de ander goed laten voelen waar ie staat of ligt. Met hun grote bekken maken ze met gemak een gat in het zachte vlees van de buik van een mens en slurpen vol genot zijn darmen op. Het draait in de wereld om overleven. Om eten of gegeten worden. Als kat weet je dat al op het moment dat de eerste beelden door je babypupillen komen, de eerste geuren door je mini-neusgaatjes stromen en je eerste diepe grommen zomaar als vanzelf je lichaam verlaten. Je ruikt gevaar, je voelt de vijand. De vijanden zijn al snel alle anderen behalve je familie. Bij mensen is het niet anders, maar er zijn uitzonderingen.
Wie het geluk heeft in een goed nest op te groeien, wie het geluk heeft in een land met goede wetten en grenzen op te groeien (Nederland) kan zowaar vrijheid ervaren met de medelevenden. Hekken geven duidelijkheid. Grenzen zeggen:’Tot hier en niet verder’. Grenzen beschermen tegen anderen die wat van je willen.
In het Vrije Ommoord is meer dan genoeg te eten. Daarom vinden wij het totaal geen probleem dat een vierde kat, een rooie rakker binnen ons leefgebied is gekomen. Mijn stevige poten plaatsen mij in de wereld en ik kan er enorme klappen mee uitdelen. Dat doet deze jongen met plezier als hekken niet werken.

ps: Pop Page Pi kreeg 13 januari een groot potlood in haar rechter hand geduwd. Zij is een waar kunstwerk aan het worden en blijft met haar tijd meerennen. Blote billen maken poppen menselijk. Ze zal een rokje van gekleurde pennen gaan dragen. Ze heeft zich solidair verklaard aan de tekenaars van het vrije beeld. Ze houdt niet van beledigen, maar wel van humor. Kranten zijn haar goden. Dat laatste is wel te begrijpen als je weet van welk materiaal zij is gemaakt.


(v)Lees andere smaken klik hier.
atelierliza@gmail.com
mobile +31611607393
maandpagina van januari 2015 / Liza van Gelderen Schot
©2007-2020 Atelier Liza
K.v.K.24485315 R'dam