Flits schrijft  
     
Februari heeft iets in haar Mars 2015

Hoi,

Deze maand gaan we weer vijf jaar terug in de tijd en zien in deel 3 van de miniserie Hallo Heelal, Rosalie op satellieten schieten. Deel 4 gaat over een stukje Mars op aarde. Tereza vertelt en danst. Anna acteert en swingt ook mee. Milenka kijkt door de grote zwarte sterrenkijker.
Sciencefictionliefhebbers opgelet! Het verhaal uit het boek The Hitchhiker's Guide to the Galaxy van Douglas Adams is via Youtube in zes episodes te bekijken. Klik hier

Hallo Heelal

Weten jullie het nog? Wat hebben jullie je best gedaan.
Vanaf 14 oktober kan je elke maand een nieuw deel zien en vijf jaar terug in de tijd reizen. De opnames komen uit 2009.
Deel 3 Rommel in de ruimte is nu te zien op Youtube.
Met: Rosalie

 

Flits schrijft Mickey, over een kat die met zijn eerste leven begon. Het is 1982 en internet was nog niet in beeld. Kranten verkleurden. Ze werden groener, maar waren wel helemaal van papier. (V)Lees De Vrije Volkkat

Nieuwe muziek
Kiss You
Brownie, gezongen door Sophia. Pappa kwam op een dag thuis, met een brownie. Zette het op het gasfornuis...een echte brownie...Ik proefde chocolalalala.....
Angel


Eindeloos Diep

Wie kan over de horizon kijken?


Kunst maken in Rotterdam 23 november - 28 februari 2015

Een pittige Pittenpad is in de (s)maak. Een schild vol energierijke natuurlijke zaken. Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Geen grenspad, maar een liefdespad op liefdespad.'Hé, ze hebben hun schilden afgedaan, twee naaktpadden doen privédingen.' Niet digitaal zichtbaar. Hun schilden kan je links onder deze pagina bekijken.

Krantennieuws Voer voor denkers....Ilja Pfeijffer is de eerste. Lees binnenkort hoe de kleren van de keizer veranderen in de kleren van de kiezer.

Een krantenman van papier gaat van de Volkskrant gemaakt worden. Sir Ed is zijn naam en Edwin wil best model staan. Foto's begin februari te zien. Bamboebotten zijn licht en stevig. Zijn spieren zacht van de lijm en lieve woordjes. Een wintervlinder vliegt door de lucht, op zoek naar een vrouwtje zonder vleugels. Wat zijn ze prachtig. Papier leeft, dat werd in Parijs met harde knallen helaas wel heel duidelijk gemaakt. Lees RAAK van schrijver en classicus Peter Wierenga.

Pop Page Pi heeft een groot potlood in haar rechter hand gekregen. Lang was het de vraag wat ze zou dragen. Behalve een app in haar blootje zou ze nog veel meer worden. Ze heeft een rokje van gekleurde pennen en dikke stiften gekregen en staat voor vrijheid van uiting in welke vorm dan ook. De kranten zijn haar goden en daar is ze mee verlijmd.      Te gek voor woorden.

Kunstwerk van de maand

spijkerschrift 2014
Meer zien en lezen over spijkerschrift?   Klik hier

 

MUZIEKLUISTEREN
K1nderR@dio
Kookkasteel
Duck Diary

Hink Stap Sprong
konijn Pally
Fabian de kat


10nerTuner
TACKLE
Art in my Phone
Missing
Ik ben vrij

I.F.O.

Charleville-Mezières
Muskito

Cornwall


Cliplezen

Hallo Heelal,
(3)Rommel in de ruimte
eind februari:Mars op aarde

TIENERPLEZIEREN
liefdespadden
Nieuwe serie

Vrije Volkkat
17 februari 2015 Rotterdam Mickey werd in het voorjaar van 1982 geboren in een krantennest in Schiedam, in een oud huis vol boeken en planten en veel verschillende papieren nieuwsbladen.  ‘Het Vrije Volk’ stond in rode letters (in haar gedachte) boven de buitendeur en het mag vreemd genoemd worden dat geen enkel katje uit het nest vuurrood was. Een slank meisje van 1 meter 70 stond op de stoep voor het huis de rode letters te bewonderen en ze keek nog eens goed naar het nummer. Ja, hier moest het zijn. Ze was de dochter van Anna en zolang je de dochter bent van, heb je voordelen. Dat was in haar geval zo. Eigenlijk was ze al een jonge vrouw, maar niemand zag dat. Ze belde aan. Een vriendelijke vader deed open en ze volgde hem door een kleine gang. De eerste deur links, en na vijf stappen weer links. Daar bij het raam in de kamer stond een kartonnen doos. Het huis rook naar kinderen. Weer ging ze naar links. De wereld was vol vaders en moeders en op het moment dat ze de pluizige kat in zijn kleine glazen slaapogen keek voelde ze zichzelf groeien. Op dat moment werd ze zelf moeder, terwijl de vriendelijke meneer tegen haar zei:’Kies er maar eentje ze zijn nog allemaal vrij.’ Ze wees naar het pluizige bolletje met grote en kleine letters in zijn vacht. ‘Over twee weken is hij van jou’, zei de krantenman. Ze bedankte en maakte een kleine buiging voor ze afscheid nam. Zo doe je dat, dacht ze te weten.  Op balletles hadden de dansers jaar in jaar uit op die manier van elkaar afscheid genomen. De wereld was nog één grote danszaal vol spiegels.
De dagen die volgden konden niet snel genoeg voorbij gaan. De Vredenoordkade zou de meest bijzondere kat van de wereld als inwoner krijgen, maar dat denken alle vaders en moeders, dat ze de meest bijzondere kinderen hebben. Toch is het waar.
Een bruin rechthoekig mandje werd ontdaan van schoensmeer, borstels en oude doeken. Een kussen met daarop kranten werd in het nest gelegd en de treinreis naar Schiedam begon. De ontmoeting kon niet snel genoeg een vervolg krijgen. Na aangebeld te hebben bij de krantenman, was ze binnen drie tellen op de plek van haar hartendief. De kat kwam al aangelopen en stapte zelf in zijn mand. Het meisje gaf de man een reep chocola en vertrok met een niet weg te poetsen glimlach op haar gezicht. In plaats dat ze de trein terug naar Rotterdam nam reisde ze de andere kant uit. Naar Delft. Het dier keek onderweg zijn ogen uit.

wordt vervolgd,...


 


(v)Lees andere smaken klik hier.
atelierliza@gmail.com
mobile +31611607393
maandpagina van februari 2015 / Liza Schot van Gelderen
©2007-2020 Atelier Liza
K.v.K.24485315 R'dam