Flits schrijft  
     
december verdiept zich 2014

Hoi,

Deze maand gaan we weer vijf jaar terug in de tijd en zweven met Rosalie door de ruimte. Waar komt al die rommel in de ruimte toch vandaan? Hoewel het heelal eindeloos diep is kunnen we het antwoord dicht bij huis vinden.

Hallo Heelal

Weten jullie het nog? Wat hebben jullie je best gedaan.
Vanaf 14 oktober kan je elke maand een nieuw deel zien en vijf jaar terug in de tijd reizen. De opnames komen uit 2009.
Deel 3 Rommel in de ruimte is nu te zien op You Tube.
Met: Rosalie

 

Flits schrijft WILD (v)Lees Tommy's blikopener Hoe wild ben jij eigenlijk?

Nieuwe muziek
Kiss You
Brownie, gezongen door Sophia. Pappa kwam op een dag thuis, met een brownie. Zette het op het gasfornuis...een echte brownie...Ik proefde chocolalalala.....
Angel


Eindeloos Diep

Wie kan over de horizon kijken?


Kunst maken in Rotterdam 23 november - 15 februari 2015

Een pittige Pittenpad is in de (s)maak. Een schild vol energierijke natuurlijke zaken. Pitten van pompoenen, pruimen, paprika's en lychee's. Geen grenspad, maar een liefdespad op liefdespad.'Hé, ze hebben hun schilden afgedaan, twee naaktpadden doen privédingen.' Niet digitaal zichtbaar. Hun schilden kan je links onder deze pagina bekijken.

Krantennieuws Voer voor denkers....Ilja Pfeijffer is de eerste. Lees binnenkort hoe de kleren van de keizer veranderen in de kleren van de kiezer.

Een krantenman van papier gaat gemaakt worden van de Sir Edmunds van de Volkskrant. Foto's volgen in december. Zijn bamboebotten zijn licht en zeer stevig. Papier leeft!

Kunstwerk van de maand

spijkerschrift 2014
Meer zien en lezen over spijkerschrift?   Klik hier
MUZIEKLUISTEREN
K1nderR@dio
Kookkasteel
Duck Diary

Hink Stap Sprong
konijn Pally
Fabian de kat


10nerTuner
TACKLE
Art in my Phone
Missing
Ik ben vrij

I.F.O.

Charleville-Mezières
Muskito

Cornwall


Cliplezen

Hallo Heelal,
(3)Ruimte afval

TIENERPLEZIEREN
liefdespadden
Tommy's blikopener (9)

Wild
4-12-2014 Rotterdam
Hoe wild mensen ook zouden willen zijn, ze laten zich met het grootste gemak als tamme eenden om de tuin leiden. Neem nou miauw het simpele woord: wild.
In het Vrije Ommoord was de wereld eindeloos groot. Tommy’s leven had zich jaren afgespeeld op vierkante meters in Kralingen. Op een zomeravond in 2002 zag hij in de verte de wereld branden. Zijn hart ging sneller kloppen. Het bijzondere licht riep hem tussen takken, bladeren en bomen. Hij werd enorm aangetrokken door het vuur. Tommy moest er heen.
Hij wrong zijn grote lijf tussen takken met stekels en liep tussen bomen vol vogels. Uiteindelijk kwam hij bij een sloot. Eendjes zwommen nieuwsgierig zijn richting uit. Hoe nu verder? Een dik stik hout reikte bijna tot de overkant. De kat zette een poot op de stam, nog één en met grote concentratie liep hij naar het einde, sprong en zag tijdens het neerkomen een grappig speels beestje voor zijn neus wegschieten. Met gebogen rug liep hij langzaam verder en zag overal om hem heen heuvels van aarde en zand. Ze schoten van links naar rechts, van boven naar beneden. Geen eentje of slechts twee, ook geen drie of vier. Nee tientallen. Ik mauw niet over mijnen, of over muizen,van die kleinen, nee ik mauw over grote huppelende konijnen. Vers wild schoot voor zijn ogen voorbij. Verwilderde families die aan gezinsuitbreiding deden. Een vos stond Tommy vanachter een berg zand te begluren en verdween. Tommy, die bijna zijn hele leven voer uit blik had gegeten kon zijn ogen nauwelijks geloven. Hier leefde eten, zomaar in het wild.
Als wij katten wildvoer uit een pakje krijgen geloof ik, daar niks van. Van dat wild. Dan staat er wild konijn op de verpakking, omdat wild beter verkoopt dan tam. Mjahaha, denk je dat mensen (en honden) op konijnen zouden jagen om ons te plezieren? Nee, het bepakte vlees komt van kooikonijnen voor kerst en alles wat overblijft, nadat het lekkerste voor de mensen met plastic is verpakt, is voor ons. Ze plakken een sticker wild konijn op de buitenkant en de mensen zien hun prooi vol vreugde door een groen groen knollenland huppelen. Ze eten vervolgens zonder noemenswaardig bezwaar hun zachte Nijntje konijntjevlees. Diep vanbinnen verlangt de (gekooide) mens naar wild is mijn idee, maar hij of zij vindt bottenverzamelen wel een gekke hobby. Ze snakken tijdens hun jaren vol arbeid naar: wilde dieren kijken, wildwatervaren, wildwandelen, wildplassen, wildfotograferen, wildmailen, wildappen, wildbloggen, wilddenken, wildslapen, wildzoenen, boogschieten, hutten bouwen en wildeten. Helaas bij elke onbekende wind worden ze door commissies op het matje geroepen om zich te verantwoorden voor hun gedrag. Vervolgens vluchten ze snel naar de veilige ruimte van hun goed geïsoleerde woning. Nee kom dan maar eens aan bij Mol. Leg je oor te luister bij de ingang van haar stelsel met gangen. Daar kan je de wind door tunnels horen gieren zoals najaarsstormen razen rond 12 december. Protocollen, commissies, rapporten en stageverslagen vliegen voor altijd de lucht in.
Tommy, klom op een heuvel en zag in de verte de vuurbol in de aarde verdwijnen. Het flink behaarde beest zou nog vaak terugkomen, daar waar de heuvels zijn en eten leeft, daar waar hij nooit een mens tegenkwam.
(v)Lees andere smaken klik hier.

atelierliza@gmail.com
mobile +31611607393
maandpagina van december 2014 / Liza van Gelderen Schot
©2007-2020 Atelier Liza
K.v.K.24485315 R'dam