www.atelierliza.nl
   
home
   
  <----terug
Project 2011 - 2015
schrijf & ruimtelijk
verbeelden
 
Papier leeft / papier leeft / papier leeft / papier leeft / papier leeft /

Pop Page Pi

2012 Op de foto links huist Page Pi in haar eerste, geheel uit papier bestaande, krantenlijf.
Ze is uit experiment geboren en je mag best om haar lange lijf lachen. Ze is steeds uit balans en daardoor steeds uit haar vrolijke humeur. Ze kan onmogelijk los staan. Daarom steunt ze dag in dag uit tegen een schildersdoek en laat ze ongewild bijna iedere bezoeker schrikken...(!) Ze is ontevreden, ze verveelt zich en wilde in aanmerking komen voor een klein vlot lichaam, zodat ze eindelijk aan het werk kon.
Daar zij zo maakbaar is als het nieuws, werd aan haar verzoek voldaan.

2014 Pop Pi stapt uit zichzelf en wordt kleiner, jonger, mooier en wat heel belangrijk is, vooral heel snel. Ze reist per internetbericht. Ze wordt een nieuwsmeid, die bijna op alle nieuwsfeiten vooruit rent. Haar lange lichaam wordt haar moeder Europi Anne. Een kind wordt anno 2014 nog steeds uit een moeder geboren, maar in mijn fictie gaat het andersom......(?)
Klik hier om foto's van haar tweede geboorte te bekijken.

23 januari 2015 Rotterdam: Tijdens de actualiteitenbijeenkomsten die Page Pi met internetvrienden deelde botste ze begin januari op een filmpje uit de lichtstad Parijs waar even het licht een paar volle minuten doofde. Het papieren weekblad Charlie Hebdo lag onder vuur. Er vielen doden. Even kon ze het niet geloven. Is papier zo levend dat het mensen de dood in kan jagen? Kunnen tekeningen mensen vermoorden?
Nee. natuurlijk niet. Het blijven altijd mensen die andere mensen doden. Het gaat om waarheden. Schrijver Peter Wierenga schreef Raak.
Page Pi pakte het grote tekenpotlood, dat al jaren op zolder lag. Haar rechterhand stond al tijdens haar tweede geboorte in de stand van iets vasthouden. Het werd niet de hand van haar moeder Europi Anne, nee het papier leek het al jaren te weten. Zo dichtbij was het nieuws nog nooit in haar tienerleven gekomen.