www.atelierliza.nl
 
home
     
             
   
Project 2011 - 2014
schrijf & ruimtelijk
verbeelden
 

Malle App Page Pi

13 februari 2014 Rotterdam App Page Pi rent op het papieren nieuws vooruit. Ze is nog niet helemaal af, ze zal steeds verder veranderen, zo gaat dat als je een app bent. Haar oranje haren zijn elektriciteitgeleiders en zoeken contact met stroom en internet. Voorlopig houdt ze contact met papieren kranten.
In het atelier werkt Anna (15 jaar) aan paginakleding. Zie rechts van de twee dames een paspop zonder hoofd. Een anonieme dame. Voor wie Anna de kleding maakt is me nog niet duidelijk. Misschien wel voor jou als je toevallig eens op zolder komt.

Zie op de foto's onder hoe een kopstuk een lichaam krijgt. Zie links hoe een pop in de pas loopt met de echte Volkskrantapp, die sinds gisteren te downloaden is. Toeval of niet. Ik volg de krant op de voet met mijn papieren werkzaamheden. Het is een plezier te ervaren, hoe beide werelden in elkaar overlopen.

Weet je waarom het krantenmeisje malle App Pi wordt genoemd? Ze rent graag in haar blootje rond. In Nederland is dat snel een mal gezicht. Bijna niemand doet het. Als je het wel doet kan je als mens van vlees en bloed een boete krijgen. Blote krantenbillen zijn niet schadelijk voor de gezondheid. Dat scheelt.


 page pi
page pi
page pi
10 januari 2014 Pop Page Pi krijgt een tweede leven met een nieuw lijf.Met metalen draden krijgt het lichaam stevigheid. De onderbenen zijn nog van draad omdat ik de vormgeving zal aanpassen aan de houding die Page Pi zal innemen.

Liza van Gelderen