www.atelierliza.nl
home

november.2020

Hoi,

...Als je terugkijkt naar 2019 zie je eerst iets over het hoofd. Mogen wij elkaar de handen nog schudden?
Kijk naar de grote bruine hand met de gele stippen op het schilderij FACE 2019.
Ik begon met knuistjes omtrekken, eigen handen uitvergroten op de printer en overtrekken op het doek. Een kleurenballet zonder geluid. Pas in 2020 hoorde ik wat de gele stippen misten. Het zachte gemene geritsel van fijne aanhechtingssteeltjes. Die plaatste ik in de laatste week van oktober met verf op het doek. Het Covid-19-virus rules the world en dat drong pas in maart 2020 in onze breinen door.

Sophia zingt: 'Ik hou zo van paarden,
lekker rijden in galop en stappen hop,hop,hop.
Ouderwets weer met gitaarbegeleiding en een zelfgemaakte clip, die je binnenkort op youtube vindt.De muziek is met drums en toetsen aangevuld door Edwin. Het oorspronkelijke ritme bleef behouden. Zaterdag 14 oktober werd Sophia gefilmd op manege Lansbergen.Vlogger Fenna met haar paarden Noura en Moos doen ook mee.


De donderdagdames schilderen al weken posters. Eentje gaat over Egypte en de ander vertelt over Rotterdam. Zesjarige Daniel werkt woensdag voorlopig in zijn eentje op zolder. Hij versierde een zwaard van karton en schilderde een kasteel met waterverf. Xiao werkt aan foto-opdrachten voor haar opleiding in Arnhem. Matyas schilderde schelpen.

Veel plezier.

 

In het paddenparadijs zijn weer nieuwe creaties binnengewandeld. De plastic soepschildpad stak zijn kop graag in het zand. Nu zijn hoofd groter is en vaster zit kijkt hij de wereld in. Een Covidpad probeert binnen te komen. Waar en hoe?

Het meisje met de ringetjes-ogen kan je voorlopig niet hier gaan volgen. Wel de Geheime opdracht van Sinterklaas. Ik kan je alvast verklappen dat twee kinderen in witte pakken in een scheikundeschool in Slierdrecht een wereldschokkende ontdekking doen. De Rode Lamp, zoals de school toepasselijk heet zal zijn licht op het dak flink laten branden. Daar het verhaal in de maakfase huist, is het te lastig om steeds te publiceren. Er zijn nog te veel veranderingen gaande. De spanning is om te snijden. Later meer....

Milenka heeft een baby-jongetje gekregen. Hieperdepiep hoera! Zijn naam is Tigran.


Maak een portret van je schoenen.


Je kan het ver schoppen met schoenenportretten want je hoeft er de deur niet voor uit en kan toch de hele wereld bewandelen.

Hoe?

Door je resultaat op internet te zetten. Zie de Facebookpagina van dezes site.
Links zie je een tekening van Matyas(12 jaar)

Om door een ringetje te halen

Woendag 8 juli maakten de zusjes Anna en Anastasia hun sleutelhangers af. De ringetjes wilden ze thuis door de gaatjes wurmen, pas als de verf helemaal droog is.
Zodra ik de camera pak begint altijd het spel van Anna. Ze pakte de ringetjes op en maakte een brilletje. Pas op het scherm van de computer zag ik dat ze loens keek. Het gaat binnen een tel verder. Ze staat voor de spiegel en ik klik al. Zie de foto links onder. De ringetjes blijven zonder handen op hun plek. Effe boos fronzen.

en nog geen seconde verder: het lukt haar al met een volkomen ontspannen gezicht de ringetjes als bril te dragen.


Het meisje met de ringetjes-ogen.
Niks aan de hand hoor.
Dit is mijn nieuwe bril zonder de rest.
Als ze door de ringetjes kijkt ziet ze de wereld zonder leugens....uh dit is een idee voor een nieuw verhaal.


Het meisje met de ringetjes-ogen

 

idee voor
een
nieuw verhaal


Dank je wel Anna

 

 


Buiten en binnen schilderen in september 19-09-2020

....... ...................................................................... Wil jij het ook eens proberen?
Xiao 30x21cm Milenka 21x30cm Liza 30x21cm
Een week later zijn de schilderwerkjes op zolder afgemaakt. Terwijl Xiao en Milenka vasthielden aan dat wat ze een week eerder zagen, belandde ik in een andere wereld. De serie van Merlin (Netflix) speelde mee. Alle schaduwen komen uit de gestoorde geest van personage Morgana. Nieuw idee: Schaduwschilderijen maken...


Stillevens

Heb jij ze al gehoord?


Kunst maken in Rotterdam 2019


Sprookjes


De geheime opdracht van Sinterklaas
wacht op jouw leesgraagte. Ontdek waarom eenhoorns in de loop van de tijd zo klein zijn geworden en loop mee in een ondergronds gangenstelsel in Schotland.
Leestijd: 120 minuten.Viola's reizen krijgt een nieuwe letterjas. Zonder zolen de wereld in. Was het in 1987 een theatervoorstelling voor kinderen. Momenteel maak ik er een nieuw verhaal van, niet alleen voor de kleintjes.  Hier kan je het begin lezen.

 
Knibbel, knabbel, kluisje, wie speelt daar in dat huisje?


Klik hier Albert d' albinobig, die een verfbad nam
 

LINKs&(K)LIKs
ANNA:  www.fluens.weebly.com
XIAO: www.xiao-expositie.simpsite.nl
PIEM:http://www.piemwirtz.com/
MILENKA: milenkajacobs.nl
BEELDEN KIJKEN IN ROTTERDAM
  Beelden kijken in Rotterdam http://www.bkor.nl/
trailer: ALPHABET
literatuurmuseum.nl


Paddenparadijs

Zie wat je kan maken van lege wasmiddelflessen.
De Plastic soepschildpad laat je hier meekijken met zijn geboorte.
maandpagina: november 2020  
©Copyright2020 Atelier Liza