www.atelierliza.nl
home

maart 2019

Hoi,
Ritme vind je overal, kijk maar eens om je heen, dingen herhalen zich en vaak ook nog in de maat. Hoewel, als je ooit in Rome bent geweest weet je hoe groot alles daar is:van buiten proportionele huizen tot gigantische kerken en fontijnen met reuzen als beelden. Daar is de maat bovenmaats. Vanaf vrijdag 8 maart kan je meer lezen over de hoofdstad van Italië.


Lees een interview met gitaristen en krijg antwoorden van pianisten

 Vraag van de Maand:
Wat kan een aquarel wel en een foto niet?

antwoord:Een afbeelding van meerdere kanten laten zien.Een plastic soepschildpad in wording laat je anders over tijd denken. Je kan alvast een kijk nemen in het maakproces.

Cash
Knibbel, knabbel, kluisje, wie speelt daar in dat huisje?

Klik hier Albert d' albinobig, die een verfbad nam
 
BOeKeN / LiedjeS  / melodietjeS
Nieuwe liedjes: Anna verzon een eigen lied over a Sunny Day, Bas van Medina gaat toeren door Nederland. Nikki landt in een sprookje dat zo vreemd is dat je denkt dat het echt is.

Cash
over een ongewoon gitaristenhotel, klinkende munten, een door stroom gestuurd muziekinstrument en grote en kleine mensen.vanaf 7 juni 2017met: Anna, Lizzy, Thomas, Demmy, Anastasia en haar zus Anna,de draaiorgelman van Rotterdam, Edwin en 'alle' centen in de wereld.

De oude weg naar Kralingen

Tina gaat de volgende dag weer naar huis. Daar kan ze haar eigen deur niet meer vinden. Is haar woning echt verdwenen?
Het verhaal eindigde 28 september. Ondertussen schrijf ik het vervolg. Duik in de rustige jaren 80 12000 woorden. Leestijd: ongeveer 2 uur.

 

Nieuwe muziek

Er was er eens een basgitaar en die speelde alleen maar. Het instrument gaat op zoek naar andere spelers zoals, een trompet, een drummer en een fluitspeler. Hier te beluisteren met Medina en Drummy.

Dagboek van een muts is een verhaal waar Sophia een liedje over gemaakt heeft Je kan het hier horen.

Sunny Day lijkt een droom.

 

Cliplezen

Wordt het Rockstar of toch liever lichtvoetige jazz? Gaan we tekenen, knippen en plakken of toch liever gewoon met de camera in de hand door Rotterdam trekken?

Antwoord: Het wordt Rockstar, met dank aan Sharon die met haar prachtige elektrische gitaar iedereen in de Theeroos mee laat genieten van krachtige Rock. Los gaan in een wereld vol vaste wetten en gewoonten maakt blij. In muziek is alles mogeljk.De tafel van 3

Heb jij ze al gezien?


Kunst maken in Rotterdam 2019


Sprookjes


De geheime opdracht van Sinterklaas
wacht op jou. Ontdek waarom eenhoorns in de loop van de tijd zo klein zijn geworden en loop mee in een ondergronds gangenstelsel in Schotland. Leestijd: 120 minuten.Viola's reizen krijgt een nieuwe letterjas. Zonder zolen de wereld in. Was het in 1987 een theatervoorstelling voor kinderen. Momenteel maak ik er een nieuw verhaal van, niet alleen voor de kleintjes.  Hier kan je het begin lezen.

 

Reisverhalen

Rome

 

LINKs&(K)LIKs
ANNA:  www.fluens.weebly.com
XIAO: www.xiao-expositie.simpsite.nl
PIEM:http://www.piemwirtz.com/
MILENKA: milenkajacobs.nl
BEELDEN KIJKEN IN ROTTERDAM
  Beelden kijken in Rotterdam http://www.bkor.nl/
trailer: ALPHABET
literatuurmuseum.nl


(d)rome(n)

 
Matyas kroop in de soepschildpad om eens te kijken hoe dat nou voelde. In september kreeg de pad een eigen kop. (zie foto's)
Plastic Soepschildpad

Persilflessen vormen het pantser waaruit het schild van de plastic Soepschildpad bestaat. Doordat de pad doorzichtig is kan zonlicht door het beest heen schijnen. Als wandelende kas kan-ie in het voorjaar prima planten beschermen tegen de kou en harde wind. Het dier gaat vooruit en zal een bloemenpad achterlaten. Dat is even wat anders dan kerosine,asvalt en uitlaatgassen, die snelle mensen achterlaten om vooruit te komen.
reisverslag Rome
 
  
Twisten tussen de toeristenWandelen langs oud spul

Rome 2 maart 2019
Het colosseum komt je als een gigantische droom tegemoet zodra je opklimt uit het metrostation Colosso.
Ik moest meteen aan schrijver Ilja Leonard Pfeijfer denken, Zijn Grand Hotel Europa is zeker geen kleintje. Op het vliegveld zag ik zijn werk liggen tussen alle anderen die allemaal van een veel bescheidener formaat waren. Toch werd het Hurikami, de romanschrijver. Ilja neem je niet effetjes in je handtasje in het vliegtuig mee.
Edwin en ik kozen voor de zondag om naar het colosseum te gaan want op die dag is de Via dei Fori Imperiali altijd voor verkeer gesloten zodat voetgangers ongestoord kunnen rondlopen. We liepen elkaar allemaal tegen het lijf en de rijen waren zo lang als de omtrek van het colosseum.
Daar de zon scheen en er veel te zien was liepen Edwin en ik een beetje kris kras rond op plekken die rustig waren. Zo konden we gewoon doorlopen zo een openluchtmuseum in met allemaal vlonders tussen oud spul. We lieten de drukte boven ons en daalden af naar steeds diepere gronden. De foto links boven heb ik daar geklikt. Ja, die van die drie zuilen. Het was een wonder voor ons dat we gratis naar binnen mochten en wij waren helemaal niet op de hoogte van wat er boven ons afspeelde.
wordt vervolgd...,

maandpagina: maart 2019  
©Copyright2019 Atelier Liza