www.atelierliza.nl
home

juli. 2022


Hoi,

Wouter was met zijn drie dochters en vrouw op het strand in Nederland. Hij heeft daar met acrylverf en water geschilderd. Hij wilde het geheel nog verder uitwerken op zolder in de Theeroos. Meeuwen moesten er nog bij. Van die krijsende.

Trek er op uit met water, verf en penselen. We beginnen in 2022 in de achtertuin.

Hier vind je buitenschilderen van een jaar terug:
Langs de Rotte en op het vlonderterras tegenover het ganzeneiland, en onder de hoge bomen van het Ommoordse bospad.
Nog meer schilderwerk uit 2021

Rechts zie je een boom vol magie getekend door Laura. De donkere wereld aan de ene kant en aan de andere kant zweven lieve vrolijke elfjes in het licht.

 


 

Joan, Hanna en Tanja zijn weer bij elkaar

Zestien jaar verstreken, wat raar.
Een drieling groeide op zonder moeder
.
Hun vader kenden ze ook niet en het weeshuis, waarin ze een tijdje woonden was niet cool. Twee zussen kregen ieder een gezin en eentje bleef helaas tussen de wezen achter.

Uiteindelijk komen ze na zestien jaar bij elkaar ergens hoog in de Alpen waar de wereld wit is en de nachten zwart. Ze kibbelen, stuntelen op de skibaan en kunnen niet eens gezamelijk ontbijten. Gaat het ze lukken iets leuks met elkaar te doen? Een kleine kater kleurt de boel helemaal aan het eind op.


Fenna verrast

Sophia stuurde het paardenlied vorig jaar via email naar Fenna. Laatstgenoemde was heel enthousiast en droomde ervan ook een paardenlied te gaan maken. Sophia en ik vonden dat een heel goed idee. Fenna vertelde haar wensen voor de tekst, waar veel paardenliefhebbers zichzelf in zouden herkennen. Het eindresultaat is een combinatie geworden van onze eerdere tekst met vernieuwingen. Fenna zingt zo veel mogelijk zelf en we zijn nog volop met de opnames bezig.

op de foto zie je rechts Sophia en links Fenna

 

Kies jouw keuze

Julia koos voor een portret van haar neef, die kok is van beroep. Haar lijst gaat over koken. Sara begon met mooie bloemen, maar veranderde alles in kleurvlakken en volgde haar zus met haar hand.
Laura koos een dansmeisje. Wat zou jij kiezen?

Bekijk ze hier allemaal.

 


Portretten van huisdieren

Het begon met een schilderij maken van onze rode kater met het kleine hoofd: Rodin. Dat was zo leuk om te doen dat ik besloot een tweede te maken van Rintin en daarna wilde schoonzus ook wel een portret van haar kater Pip, die haar dochter zo miste en zus wilde ook wel een portret van poes Yasmee. En zo voort.

Ga naar portretten van huisdieren, met: Rodin, Rintintin, Floris, Pip, poes Yasmee en Fabian. Zie hier kinderen schilderen katten..Stillevens

Heb jij ze al gehoord?


Kunst maken in Rotterdam


Sprookjes


De geheime opdracht van Sinterklaas
wacht op jouw leesgraagte. Ontdek waarom eenhoorns in de loop van de tijd zo klein zijn geworden en loop mee in een ondergronds gangenstelsel in Schotland.
Leestijd: 120 minuten.Viola's reizen krijgt een nieuwe letterjas. Zonder zolen de wereld in. Was het in 1987 een theatervoorstelling voor kinderen. Momenteel maak ik er een nieuw verhaal van, niet alleen voor de kleintjes.  Hier kan je het begin lezen.

 
Knibbel, knabbel, kluisje, wie speelt daar in dat huisje?


Klik hier Albert d' albinobig, die een verfbad nam
 

LINKs&(K)LIKs
ANNA:  www.fluens.weebly.com
XIAO: www.xiao-expositie.simpsite.nl
PIEM:http://www.piemwirtz.com/
MILENKA: milenkajacobs.nl
BEELDEN KIJKEN IN ROTTERDAM
  Beelden kijken in Rotterdam http://www.bkor.nl/
trailer: ALPHABET
literatuurmuseum.nl


Nog meer huisdieren,

Vrijdag 7 juli!!!
maandpagina: juli 2022  
©Copyright2022 Atelier Liza