www.atelierliza.nl
home

mei.2021

Hoi,
Xiao landde uiteindelijk in een schilderij dat al jaren tegen de wand stond. Daar zij helemaal in grijs-en zwarttinten gekleed was paste ze perfect voor de witte gitaren. Het werk is nog niet af. Het schilderij is de week voordat de echte Xiao kwam geschilderd met hulp van een foto. Na de meivakantie uitgebreider nieuws over het COVID 19 project anno 2021.

..Hier kan je foto's bekijken van de familie Nijlgans. Rond de jaren 60 werd Nederland steeds meer het leefgebied van de vogels uit het zuiden. Ze stegen op uit Egypte waar ze de rivier de Nijl achter zich lieten. Jij wist natuurlijk allang dat onze huiskatten oorspronkelijk ook uit Egypte komen?

Aron en ik zijn een poplied aan het maken volgens de regels van een song. Wat dat inhoudt kan je binnenkort horen. Het liedje duurt 3 minuten met nog iets erbij. Ik kan alvast verklappen dat de stem van Aron prachtig donker kleurt en Lou Reed meedoet. De titel : Where are you?


Als de temperatuur meezit gaan we in mei weer buiten aquarelleren. We gaan op zoek naar de ganzen om ze na te tekenen en we willen deze zomer naar de Heemtuin aan de Kralingse plas.
 

In het paddenparadijs zijn weer nieuwe creaties binnengewandeld. De plastic soepschildpad stak zijn kop graag in het zand. Nu zijn hoofd groter is en aan zijn lijf vastzit kijkt hij de wereld in.

Een Covidpad probeert binnen te komen. Daar hij voor het blote oog onzichtbaar is blijft het nog even gissen hoe-ie eruit ziet.

Het meisje met de ringetjes ogen zal binnenkort te lezen zijn. Ik kan je alvast vertellen dat twee kinderen in witte pakken in een scheikundeschool in Slierdrecht een wereldschokkende ontdekking doen. De Rode Lamp, zoals de school toepasselijk heet zal zijn licht op het dak flink laten branden. Daar het verhaal in de maakfase huist, is het te lastig om steeds te publiceren. Er zijn nog te veel veranderingen gaande. De spanning is om te snijden. Later meer....Daniël maakte blockheads in zijn slag-en-stoot- timmerwerk. Ga naar beneden op deze pagina en je ziet ze vanzelf. Hij wil met alles dat-ie maakt blijven spelen.We werken aan het project:

MONDKAPJE OP


Na de meivakantie kan je zien wat we maken.

 

Ik hou zo van paarden

Voor de grote vakantie hadden we het liedje af. Edwin heeft enorm zijn best gedaan met de begeleiding, naast de gitaarpartij die ik al had ingespeeld.

Uiteindelijk zong Sophia alles in en heeft mijn stem her en der nog iets bijgedragen.

Ik vond het heel bijzonder om tijdens de pandemie te mogen filmen op Manege Lansbergen. We werden er allemaal vrolijker van.

Mondkapje op je neus

Het mondkapje van Matyas is zelf een kunstwerk geworden.

 
   

Blockheads, die lopen en springen met slag en stoot timmeren

 


Stillevens

Heb jij ze al gehoord?


Kunst maken in Rotterdam


Sprookjes


De geheime opdracht van Sinterklaas
wacht op jouw leesgraagte. Ontdek waarom eenhoorns in de loop van de tijd zo klein zijn geworden en loop mee in een ondergronds gangenstelsel in Schotland.
Leestijd: 120 minuten.Viola's reizen krijgt een nieuwe letterjas. Zonder zolen de wereld in. Was het in 1987 een theatervoorstelling voor kinderen. Momenteel maak ik er een nieuw verhaal van, niet alleen voor de kleintjes.  Hier kan je het begin lezen.

 
Knibbel, knabbel, kluisje, wie speelt daar in dat huisje?


Klik hier Albert d' albinobig, die een verfbad nam
 

LINKs&(K)LIKs
ANNA:  www.fluens.weebly.com
XIAO: www.xiao-expositie.simpsite.nl
PIEM:http://www.piemwirtz.com/
MILENKA: milenkajacobs.nl
BEELDEN KIJKEN IN ROTTERDAM
  Beelden kijken in Rotterdam http://www.bkor.nl/
trailer: ALPHABET
literatuurmuseum.nl


Paddenparadijs

Zie wat je kan maken van lege wasmiddelflessen.
De Plastic soepschildpad laat je hier meekijken met zijn geboorte.
maandpagina: mei 2021  
©Copyright2021 Atelier Liza