www.atelierliza.nl
home

maart.2021

Hoi,
...Nog vijf kuikens zitten onder moeders vleugels links op de foto. Ze blijven onder de veren lekker warm zodat de ijzige nachtkou de kleintjes niet om-brengt. Rond 20 februari kropen zeven vogeltjes dit zeer vroege voorjaar al uit hun ei. Vanaf het moment dat ik ze aandachtig ging bekijken waren daar nog zes kleine kluitjes op poten. Gister, 1 maart zag ik nog maar vijf babybekkies tussen de grassprieten scharrelen. Het groene veld ligt tussen de Theeroos en de Parkroos.
Hier kan je nog meer foto's bekijken van de familie Nijlgans. Rond de jaren 60 werd Nederland steeds meer het leefgebied van de vogels uit het zuiden. Ze stegen op uit Egypte waar ze de rivier de Nijl achter zich lieten. Jij wist natuurlijk allang dat onze huiskatten oorspronkelijk ook uit Egypte komen?

Wij zijn op zolder ook Afrikaanse beesten aan het maken met balonnen, karton, lijm en stukjes papier. De olifant is in trek en de giraffen strekken hun sierlijke nekken in de lucht.
 

In het paddenparadijs zijn weer nieuwe creaties binnengewandeld. De plastic soepschildpad stak zijn kop graag in het zand. Nu zijn hoofd groter is en aan zijn lijf vastzit kijkt hij de wereld in.

Een Covidpad probeert binnen te komen. Daar hij voor het blote oog onzichtbaar is blijft het nog even gissen hoe-ie eruit ziet.

Het meisje met de ringetjes ogen zal binnenkort te lezen zijn. Ik kan je alvast verklappen dat twee kinderen in witte pakken in een scheikundeschool in Slierdrecht een wereldschokkende ontdekking doen. De Rode Lamp, zoals de school toepasselijk heet zal zijn licht op het dak flink laten branden. Daar het verhaal in de maakfase huist, is het te lastig om steeds te publiceren. Er zijn nog te veel veranderingen gaande. De spanning is om te snijden. Later meer....Daniël maakte blockheads in zijn slag-en-stoot- timmerwerk. Ga naar beneden op deze pagina en je ziet ze vanzelf. Hij wil met alles dat-ie maakt blijven spelen.

 

Ik hou zo van paarden

Voor de grote vakantie hadden we het liedje af. Edwin heeft enorm zijn best gedaan met de begeleiding, naast de gitaarpartij die ik al had ingespeeld.

Uiteindelijk zong Sophia alles in en heeft mijn stem her en der nog iets bijgedragen.

Ik vond het heel bijzonder om tijdens de pandemie te mogen filmen op Manege Lansbergen. We werden er allemaal vrolijker van.

Plakplezier met papier maché

Lekker met je vingers in de lijm en stukjes papier insmeren. Welk Afrikaans dier maak jij vrij?
Olifanten en giraffen zijn in de (s)maak.
Volgende week kan je hier meer zien.

   

Sneeuwschilderen

Een foto is het uitgangsplaatje waaruit Veronika en ik schilderden. (deze week te zien)
   
   
 
 

Blockheads, die lopen en springen met slag en stoot timmeren

 


Stillevens

Heb jij ze al gehoord?


Kunst maken in Rotterdam


Sprookjes


De geheime opdracht van Sinterklaas
wacht op jouw leesgraagte. Ontdek waarom eenhoorns in de loop van de tijd zo klein zijn geworden en loop mee in een ondergronds gangenstelsel in Schotland.
Leestijd: 120 minuten.Viola's reizen krijgt een nieuwe letterjas. Zonder zolen de wereld in. Was het in 1987 een theatervoorstelling voor kinderen. Momenteel maak ik er een nieuw verhaal van, niet alleen voor de kleintjes.  Hier kan je het begin lezen.

 
Knibbel, knabbel, kluisje, wie speelt daar in dat huisje?


Klik hier Albert d' albinobig, die een verfbad nam
 

LINKs&(K)LIKs
ANNA:  www.fluens.weebly.com
XIAO: www.xiao-expositie.simpsite.nl
PIEM:http://www.piemwirtz.com/
MILENKA: milenkajacobs.nl
BEELDEN KIJKEN IN ROTTERDAM
  Beelden kijken in Rotterdam http://www.bkor.nl/
trailer: ALPHABET
literatuurmuseum.nl


Paddenparadijs

Zie wat je kan maken van lege wasmiddelflessen.
De Plastic soepschildpad laat je hier meekijken met zijn geboorte.
maandpagina: maart 2021  
©Copyright2021 Atelier Liza