www.atelierliza.nl
home

juli.2021

 

Hoi,
Amber (op de foto boven) heeft de laaste jaren flink gewerkt om haar diploma verpleegkunde te halen. Als klein meisje volgde ze schilderlessen op zolder van de theeroos 7 en buitenschilderen deed ze toen ook al graag. Jaren later stuurde ze een berichtje of ze weer eens mee kon doen. Ze had eindelijk weer tijd na het harde werken in de periode van Covid en alles daarom heen. Ze straalt op de foto en daar niet alleen.


Op 8juli kan je hier foto's bekijken van buitenschilderen met Amber, Veronika, Xiao, Matyas en meer.

Hier kan je familie Nijlgans zien
Rond de jaren 60 werd Nederland meer het leefgebied van de vogels uit het zuiden. Ze stegen op uit Egypte waar ze de rivier de Nijl achter zich lieten. Jij wist natuurlijk allang dat onze huiskatten oorspronkelijk ook uit Egypte komen?

Aron en ik zijn een poplied aan het maken volgens de regels van een song. Wat dat inhoudt kan je vlak voor de grote vakantie horen. Het liedje duurt 3 minuten met nog iets erbij. Ik kan alvast verklappen dat de stem van Aron prachtig donker kleurt en het lied Lou Reed-achtig klinkt. De titel : Where are you?

 In het paddenparadijs heeft de handjespad voor ongeluk gezorgd door alleen maar te staan. Hoe idioot is het als degeen die hem maakte achteruitloopt en over het object struikelt en daarbij haar linker pols gemeen breekt? Het was 20 mei 2021. Hoe toevallig kan zoiets zijn? Een paradijs is behalve zaligmakend tevens gevarenplek, waar zaken smerig uit de hand kunnen lopen. Het ding is hals over kop naar een hoge tafel in Frankrijk gebracht. De pols en hand doen eind juni al weer mee, in het begin stroef en soms nog steeds pijnlijk.

Hoe zou een verzorgingspad eruit zien?

Het meisje met de ringetjes-ogen kan je op papier lezen als je toevallig op bezoek komt en zin hebt.Sophia gaat zichzelf in drieën delen.
Hoe?
In een film over een drieling, die opgroeien
in een weeshuis en hun moeder nooit gekend hebben.We werken aan het project:

MONDKA
PJE OP/MONDKAPJE AF

 


Ik hou zo van paarden

Voor de grote vakantie hadden we het liedje af. Edwin heeft enorm zijn best gedaan met de begeleiding, naast de gitaarpartij die ik al had ingespeeld.

Uiteindelijk zong Sophia alles in en heeft mijn stem her en der nog iets bijgedragen.

Ik vond het heel bijzonder om tijdens de pandemie te mogen filmen op Manege Lansbergen. We werden er allemaal vrolijker van.

Aquarel met plakkaatverf

Hoewel Amber met plakkaatverf schilderde werd het toch meer een aquarel. Ze heeft het in haar vingers en ze gebruikte wel aquarelpapier, doordat het zo lekker dik is. Het lijken in de verte net bergen in de mist en je zou toch vergeten dat we aan de Rotte van Rotterdam zaten?

Dekkend schilderen met aquarelverf

Matyas houdt van veel verf en zijn kleine aquarellblokjes voldeden daar helemaal niet aan merkten we.


Blockheads, die lopen en springen met slag en stoot timmeren

 


Stillevens

Heb jij ze al gehoord?


Kunst maken in Rotterdam


Sprookjes


De geheime opdracht van Sinterklaas
wacht op jouw leesgraagte. Ontdek waarom eenhoorns in de loop van de tijd zo klein zijn geworden en loop mee in een ondergronds gangenstelsel in Schotland.
Leestijd: 120 minuten.Viola's reizen krijgt een nieuwe letterjas. Zonder zolen de wereld in. Was het in 1987 een theatervoorstelling voor kinderen. Momenteel maak ik er een nieuw verhaal van, niet alleen voor de kleintjes.  Hier kan je het begin lezen.

 
Knibbel, knabbel, kluisje, wie speelt daar in dat huisje?


Klik hier Albert d' albinobig, die een verfbad nam
 

LINKs&(K)LIKs
ANNA:  www.fluens.weebly.com
XIAO: www.xiao-expositie.simpsite.nl
PIEM:http://www.piemwirtz.com/
MILENKA: milenkajacobs.nl
BEELDEN KIJKEN IN ROTTERDAM
  Beelden kijken in Rotterdam http://www.bkor.nl/
trailer: ALPHABET
literatuurmuseum.nl


Paddenparadijs

Zie wat je kan maken van lege wasmiddelflessen.
De Plastic soepschildpad laat je hier meekijken met zijn geboorte.
maandpagina: juli2021  
©Copyright2021 Atelier Liza