www.atelierliza.nl
 
 
home
     
Project 2005-2014
Wie woont waar?
  Kunst maken in Rotterdam

Digitaal museum

Welkom,
Ervaar op deze webpagina het stilstaan van de tijd.

Pixelplezier
!

 

 
Wie Woont Waar?
15 mei - 26 juni 2014


Ben jij je eigen huis ?
 
 
olifanten, toren, grachtenpandjes, huis van Rodin en twee kastelen
 

Klik naar eerder expososities in 2014

8 februari - 14 maart 2014
14 maart - 15 mei 2014
   
   
   
   
Olifanten zijn hun eigen huis
In 2008 geklikt in het Etosha Nationaal Park in Namibië, Afrika

Zo hoog als

een

toren

gemaakt
door
AronNet zo groot zijn als de toren die je zelf maakt. Het is 21 mei 2014, als we samen ontdekken dat Aron net zo hoog is als zijn kunstwerk. Op de top staat een lamp en die kan aan.
Gedachten
wonen
overal


gemaakt
door
Xiao


Zomer 2012
Xiao had een huis in haar hoofd die ze wilde gaan maken. Ze vertelde hoe het dak moest worden en de ramen. Als je op de foto links kijkt zie je een tuin op het dak. Voor de zolder heeft ze een krukje gemaakt.
 
Apenstraatje

15 Houten Huisjes gezaagd in 2007. Later zijn ze met het programma Photoshop in een aquarel geplaatst om een voorstelling te maken van het kleurrijke straatje. Zie je de @ van @penstraatje? Het water en de zemmer wrikten zich tussen de pixels los uit een digitaal schilderij van kunstenaar David Hockney. Van het één komt het ander. Anno 2014 woont bijna iedereen dagelijks eventjes of heel lang in zijn of haar virtuele woning. De data op de huisjes zijn de geboortedata van de makers. Het was de tijd vòòr Facebook.

Huis
van Rodin

Frankrijk - De beroemde beeldhouwer Auguste Rodin woonde vanaf 1908 tot 1917 in het gebouw dat je links op de foto ziet. Hôtel Biron was de naam van het grote huis. Er werkten verschillende kunstenaars, zoals Camille Claudel. Rodin schonk zijn beeldhouwwerken aan de Staat en wilde dat het hotel een museum zou worden na zijn dood.
In 1919 gingen de poorten open en konden bezoekers zijn levenswerk bewonderen. Op de foto is de tuin leeg en kaal. Elders staan donkere bronzen buitenbeelden en daarachter de Eiffeltoren. Je bent in Parijs!
Kunstenaar Ai Weiwei steekt zijn middelvinger op naar de Eiffeltoren. Wat zou hij daar mee uitdrukken? (28 mei 2014 2Doc:Ai Weiwei The Fake Case te zien op Nederland 2 VPRO)

Zoek het atelier in Frankrijk op de foto onder! Wie grote dingen wil maken kan daar zijn of haar gang gaan in de maand juli 2014.
Kasteel
van
karton

2014 Matyas (6) wilde een eigen kasteel.
Met karton kan je flink knippen,
plakken en iets stoers maken.
Carcassonne
Een ommuurde stad uit de Middeleeuwen in Zuid Frankrijk. Ridders lopen daar nog steeds rond. Een dikke huid moest je wel hebben om te overleven. De muren van de stad kunnen erover meespreken. Ze zijn nog steeds dik en staan nog steeds overeind.
©2017 Atelier liza