www.atelierliza.nl
   
home
     
 
_________________________________________________________________________________________________________________________________________
Periode 2016-2017

  Kunst maken in Rotterdam

Online museum

Welkom,

. * > ., " - & ^ 5 * § : { = "

Pixelplezier
!

 
Skoebiedoegitaar

1 december 2015 - 29 januari 2016


De meest ontspannen gitaar van de 21e eeuw
 
 
Anastasia (7 jaar) maakte in december 2015 haar eigen gitaar. Ze begon met tekenen en knippen. Haar ontwerp van papier kon ze omtrekken op een stuk triplex. Met de figuurzaag haalde ze een voor-en achterkant uit het hout. De zijkant werd met een strook karton dicht geplakt. Zie foto hier meteen onder. De hals van de gitaar ligt klaar om opgeplakt te worden.........
 
Klik exposities
2014 2015    


1 december - 29 januari 2016
29 januari - 2 maart 2016
 
 
 

 
 

 

Mag ik
jouw kop in elkaar timmeren?    Als je de romp hebt, de hals en de kop met 6 stemknoppen ga je alles in elkaar timmeren. Tussen de houtdelen laat je eerst de houtlijm rijk vloeien.

Op de foto links zie je de handige jonge dame aan de slag.

Skoebiedoesnaren
'Ik wil gekleurde snaren en ze hoeven het niet te doen.' zei Anastasia.
Ze bedoelde dat de gitaar geen geluid hoefde te maken. Het ging om het ding zelf. Ze koos de elastische skoebiedoesnaren waar de gitaar haar naam aan te danken heeft. Voor mij een makkie, want ik heb ze eraan mogen knopen.

Wie trekken als gekken?
Bij een gitaar met metalen snaren uit een in de fabriek gemaakt pakje moet de hals van de gitaar een extra metalen pin krijgen, want er komt bij het aandraaien(stemmen) van de gitaar veel spanning op een snaar. Zes gespannen snaren trekken als gekken aan een gitaarhals.

De meest ontspannen gitaar kwam uiteindelijk te voorschijn.

Op de foto onderaan hebben de zussen veel plezier. (...en zo hield het burengeklop voor even op. grapje:)


©2017 Atelier liza